Tok første stikk i semifinalen, men hvem var best? – ØIF Arendal

Tok første stikk i semifinalen, men hvem var best?

Magnus Søndenå, Lars Jakobsen og Mario Matic leverte varene mot Drammen, men hvem topper spillerbørsen?

Magnus Søndenå, Lars Jakobsen og Mario Matic var toneangivende fredag kveld. Foto: Christopher Sveen Rode

ØIF Arendal tok kommandoen mot Drammen allerede midtveis i første omgang anført av playmaker Mario Matic. Magnus Søndenå meldte seg også på tidlig, og da ville ikke Lars Jakobsen være noe dårligere. Men hvem av dem var best spillerbørsen?
Det var ØIF-keeper Kristijan Jurisic som satte standarden da Drammen ble slått 34-29 i Drammenshallen. Jurisic reddet tre på rad, og det ga selvtillit. Mario Matic styrte spillet som bare han kan gjennom hele kampen. I første omgang hadde han 11 målgivende pasninger og to mål, og selv om det ble langt færre målgivende etter sidebytte, scoret han tre mål.

Mario Matic får 5 poeng av ØIF Arendals egen jury.

Lars Jakobsen leverte også en flott kamp. Han scoret 7 mål, og flere av dem kom fra egen banehalvdel. På stillingen 24-26 prikket dansken inn et mål fra egen halvdel, og da var i realiteten kampen avgjort. Lars får 3 poeng på spillerbørsen.

Kampens toppscorer ble Magnus Søndenå. Han scoret 9 mål hvorav to på straffekast. Søndenå viser solid form, og får 2 poeng på børsen.
Frederik Børm var også på hugget – både i forsvar og angrep. 4 mål endte bamsen på streken på. Dansken får 1 poeng på børsen.

Vanligvis gir vi ikke poeng til trenere, men Luka Panza skal ha ros for coachingen i den første semifinalen mot Drammen. Panza måtte greie seg alene ettersom Andre Hoffstøl Jørgensen var syk. Men Panza var bokstavelig talt på tå hev gjennom hele kampen.

Med seier til ØIF på hjemmebane mot Drammen mandag er Arendals-laget et langt steg på vei mot sluttspillfinale. Både semifinale og finale spilles best av fem.

I hver kamp gis det alltid 5 poeng til beste ØIF-Arendal-spiller, 3 poeng til den nest beste, 2 poeng til nummer 3 og 1 poeng til nummer 4. Juryen består av Ingrid Sunde, Tore Abrahamsen og Oddvar Paulsen.

PS: Billetter til mandagens semifinale nr. 2 kjøpes du i ØIF-appen eller her:

Kampen i Sparebanken Sør Amfi har avkast klokken 19:15.