TV2-SVELE: – Liten tvil om at ØIF er i form om dagen – ØIF Arendal

TV2-SVELE: – Liten tvil om at ØIF er i form om dagen

Håndballekspert Bent Svele er klar på at Elverum møter en cupfinalemotstander i storform.

TV2-ekspert Bent Svele, her avbildet i Sparebanken Sør Amfi mandag kveld.

-Det er det liten tvil om. Det var ikke mange som forventet at ØIF Arendal skulle tukte Runar i kvartfinalen. ØIF vant komfortabelt i begge matchene. Det samme skjedde mot Drammen i de to første semifinalene i sluttspillet. Det er utvilsomt et lag i form. Målvaktene er i form og laget spiller fin håndball, sier Bent Svele.

Frederik Børm og ØIF Arendal er i form om dagen, fastslår Bent Svele.

På plass
Svele og kompanjong Harald Bredeli var på plass i Sparebanken Sør Amfi mandag kveld etter å ha kommentert ØIF Arendal – Drammen. Deretter dro den folkekjære kommentatorduoen videre til Jæren og oppgjøret mellom Nærbø og Elverum (lagene i den andre semifinalen i sluttspillet) som ble spilt tirsdag. Lørdag sitter duoen ringside i Nye Jordal Amfi når håndball-Norges store folkefest – cupfinalene skal spilles.
– I fjor høst slet ØIF Arendal, men det tar tid å spille sammen et nytt mannskap. Det var tunge navn som enten la opp eller forsvant ut portene i Sparebanken Sør Amfi, sier Svele og sikter til klubblegenden Eirik Heia Pedersens beslutning om å legge opp samt avgangene til blant annet Josip Vidovic, Hermann Vildalen og André Bergsholm Kristensen.

Flytter seg ikke
– Det ser langt bedre ut nå enn i høst. Laget har satt seg og har fått fasong. I forsvar står Frederik Børm og han flytter seg ikke for noe eller noen. Panza og Jørgensen Hofstøl har også fått frem flere forsvarsvarianter, som gjør at man får mer å spille på. De kommer inn i finalen med selvtillit og det behøver man når man skal tukte Elverum, sier han videre.
For favorittstempelet tilhører østerdølene, mener Svele. Elverum har et uttalt mål om å vinne alle tre titlene i norsk håndball denne sesongen.
– Her hjemme i Norge gjør Elverum akkurat det de må for å vinne kampene de spiller. Avstanden mellom ØIF Arendal og Elverum er mindre nå enn i fjor høst. Samtidig vet alle som har litt fartstid at alt kan skje i en finale. Det blir et interessant oppgjør, avslutter TV2-ekspert Bent Svele.

Lørdagens finale har avkast klokken 16:45 i Nye Jordal Amfi i Oslo.