NORGE: Hedin ferdig etter turbulent sesong – ØIF Arendal

NORGE: Hedin ferdig etter turbulent sesong

Tønsberg Nøtterøy har hatt en turbulent vår etter at klubbens økonomiske utfordringer ble avdekket. Nå gir tidligere landslagstrener og trener Robert Hedin seg i klubben.

Robert Hedin gir seg i Tønsberg Nøtterøy.

– Nøtterøy Håndball og Robert Hedin har diskutert alt som er skjedd den siste tiden og er blitt enige om en sluttavtale som begge parter synes er ok, sier styreleder Torbjørn Fevang til Tønsberg Blad.

Kjøpt ut
I februar ble det kjent at Tønsberg Nøtterøy ville styre mot et millionunderskudd i 2021. Siden har blant annet klubbens daglige leder og tidligere styreleder gitt seg i klubben. Styret fristilte klubbens spillere, noe som gjorde at en liten a-stall forsvant ut dørene i mars. Siden rykket klubben ned i 1.divisjon. Nå er også Robert Hedin på vei ut av klubben som neste sesong stiller i 1.divisjon. Styrelederen ønsker ikke å si hvor mye det koster klubben å kjøpe ut den meritterte svensken for.
– Det ønsker vi ikke å gå ut med. Det jeg kan si er at både Robert og klubben er fornøyd med løsningen, sier Fevang til avisen.

Hedin fortsetter som landslagstrener for USAs herrelandslag i håndball, et ansvar han har hatt siden 2018.
– Dette var en bra løsning for begge parter. Synd at det ting ble som det ble, men det var ingen dramatikk i denne avgjørelsen. Jeg er ikke bitter på noe vis, sier Hedin ifølge Tønsberg Blad.
Avisen opplyser at Gunnar Pettersen og Sindre Walstad leder treningene frem til en ny trenerløsning blir klart.

Vidar Gjesdal har lang fartstid som spiller, trener og daglig leder i norsk topphåndball. Nå blir han hovedtrener på ny for Bergens stolthet.

Bergen
Bergen Håndball, som også rykket ned til 1.divisjon, bytter også trener. Tidligere Fyllingen-trener Vidar Gjesdal overtar etter Fredrik Ruud.
Gjesdal var hovedtrener i Fyllingen i perioden 2014 og 2017. Han var også spillende trener i Fyllingen i 1999-2005. Han bidro også som trener denne våren for klubben han nå blir hovedtrener for. Fyllingen Bergen byttet navn til Bergen før inneværende sesong.