NORGE: Mistet 11 spillere før deadline – ØIF Arendal

NORGE: Mistet 11 spillere før deadline

Vår hardt rammede eliteseriekollega Tønsberg Nøtterøy har mistet 11 spillere etter at klubbens økonomiske situasjon ble kjent for en drøy uke siden.

Simon Falanius og Ørn V. Østenberg er to av spillerne som har forlatt Tønsberg Nøtterøy, skriver Tønsberg Blad mandag. Her er de tidligere Tønsberg Nøtterøy-spillerne i aksjon mot Sondre Paulsen i oppgjøret i Sparebanken Sør Amfi i begynnelsen av februar.

Det skriver Tønsberg Blad. Klubben har hatt en turbulent start på 2022. Daglig leder har sagt opp stillingen og styreleder har trukket seg. Sist uke ble det kjent at klubben styrer mot millionunderskudd på ca. 2,2 millioner for 2021. Forrige uke ble det også kjent at spillere som ønsker å bli fristilt fra kontraktene, ville få dette innvilget.11 spillere har benyttet seg av muligheten og gått til andre klubber, ifølge lokalavisen. Simon Egtved (Runar), Kasper H. Furu (Runar), Robin Wulvik (Runar), Ørn Versteinsson Østenberg (tysk håndball), Amadeus R. Hedin (Ribe-Esbjerg), Anders Teige Bøe (Haslum), Jørgen Vasvik (Falk), Thomas Lie (Falk), Simon Falanius (Sverige), Axel Morand (Sverige), Espen Røhmer (Sandefjord). Dermed blir situasjonen enda tyngre for en klubb som kjemper med alt man har for å komme oppreist ut i den andre enden.

– Det er klart det er en tøff situasjon vi er i, men samtidig er det smigrende at så mange av våre spillere er attraktive for andre eliteklubber, sier trener Robert Hedin til avisa.

Den tradisjonsrike klubben går dermd en enda hardere vårsesongen i vente med tanke på å holde plassen i Rema 1000-ligaen.

Spleis
Ildsjeler i klubben har satt i gang en egen redningsaksjon med en rekke tiltak. Et av tiltakene er en egen Spleis-innsamling, som tar mål av seg om å samle inn en kjærkommen halv million for å sikre drift og det tradisjonsrike gutte- og herremiljøet videre. Her er linken til Spleis-aksjonen:
https://www.spleis.no/project/211646?fbclid=IwAR33hg5S7x5kejZGh2Roh6Uq0ZU5NtulMrf9fYGal19yAk-Xq3pXTGKKGfI