NORGE: Fristiller spillere som ønsker å dra – ØIF Arendal

NORGE: Fristiller spillere som ønsker å dra

Tønsberg Nøtterøy største profil er optimist med tanke på å fullføre sesongen. Det skriver lokalavisa Tønsberg Blad torsdag.

Det er krevende tider for Kennie Boysen og Nøtterøy Tønsberg om dagen. Søndag skal spillerne forsøke å legge bort støyen og slå tilbake mot Kristiansand i Rema 1000-ligaen.

Det har stormet rundt vår eliteseriekollega de siste ukene. Få dager før vårsesongen ble kastet i gang for en uke siden, sa klubbens daglige leder opp stillingen sin. Klubbens styreleder trakk også seg fra sitt verv.
Torsdag denne uka skrev Tønsberg Blad at spillerne i klubben som ønsker å bli fristilt, får dette innvilget. Det ble i følge avisen besluttet av det gjenværende klubbstyret tirsdag. Årsaken er en anstrengt klubbøkonomi.
Klubbens største profil, danske Kennie Boysen, forteller til avisen at spillerne ba styret om å ikke fristille alle spillerne fra sine kontrakter. Videre står det at løsningen ble at spillere som ønsker dette, kan forlate klubben fritt.
Denne uka er det blitt kjent at Kasper Furu har meldt overgang til Runar Sandefjord, mens Thomas Lie har skrevet under for 1.divisjonsklubben Falk Horten. De to klubbene har begge bekreftet overgangene på deres i sosiale medier.

Robert Hedin og Nøtterøy Tønsberg har det krevende om dagen, men klubben jobber hardt for å komme på rett kjøl igjen. Søndag venter Kristiansand.

For nær halvannen uke siden ble det også kjent at trener Robert Hedins sønn, Amadeus R. Hedin, har valgt å spille videre i dansk topphåndball, som følge av klubbens økonomisk krevende situasjon.
Hedin, som var klubbens toppscorer så langt denne sesongen, var ikke på banen da Tønsberg Nøtterøy spilte mot ØIF Arendal forrige fredag.
– Personlig kommer jeg til å bli i klubben, så lenge det er et spilltilbud her. Jeg vet også at det er flere som har lyst til å bli. Jeg tror vi kommer til å stille et lag ut sesongen, men troppen blir tynnere enn den som har vært, sa Kennie Boysen til Tønsberg Blad i går.

Underskudd
Tønsberg Blad henviste fredag til en pressemelding klubben har oppgitt til avisen. Pressemeldingen viser blant annet et millionunderskudd i 2021 og en kortsiktig gjeld som gjør det krevende å satse videre med samme kostnadsnivå.
– Nøtterøy Håndball Elite håper nå at frivillige, supportere, sponsorer og kreditorer vil være med i en redningsaksjon for klubben. I den anledning vil vi allerede takke publikum og sponsorer som sammen med med Elverum-supportere laget god stemning i onsdagens kamp. Det var mange som kjøpte både «Redd Nøtterøy-billett» og «Redd-Nøtterøy-vaffel», står det i pressemeldingen avisen gjengir.

Vår eliteseriekollega møter Kristiansand søndag kveld. Vi får håpe våre hardt prøvede kolleger i øst får orden på den krevende situasjonen klubben befinner seg i, slik at den tradisjonsrike klubben forblir på best mulig nivå også i årene fremover.

Helgens runde i Rema 1000-ligaen er slik:

Lørdag:
Elverum – Fjellhammer klokken 15:00 (Direktesport)

Søndag:
ØIF Arendal – Bækkelaget klokken 17:00
Sandefjord – Bergen klokken 18:00
Kristiansand – Nøtterøy Tønsberg klokken 18:00