SISTE: Henter stortalent fra den danske serielederen – ØIF Arendal

SISTE: Henter stortalent fra den danske serielederen

Mathias Larson blir ØIF Arendal-spiller frem til 2025. Dansken kommer fra den suverene danske serielederen GOG.

Mathias Larson blir ØIF Arendal-spiller. Den nåværende GOG-spilleren har tidligere spilt i Århus. Foto: Privat/Århus

-Det stemmer. Jeg har skrevet under en 3-årskontrakt med ØIF Arendal, noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg gleder meg til å komme til Arendal, bekrefter Mathias Larson overfor oifarendal.no.

Vraket toppklubber
Larson forteller at han har vært i kontakt med svenske og danske toppklubber, men ØIF Arendal hadde rett og slett det mest fristende tilbudet og prosjektet. ØIF Arendal la i forrige uke frem en plan for et kraftfullt taktskifte.
– Jeg liker ØIF Arendals konsept og nye satsing. Prosjektet jeg ble presentert for virker veldig spennende og passer meg veldig fint. Klubben har klare mål om å utvikle seg hver eneste dag og det samme har jeg. Å dra til Norge og Arendal passer meg perfekt, sier Larson (20) til oifarendal.no.
At ØIF Arendal har et krystallklart mål om å bite fra seg i Europa, gleder Larson.
– Jeg spiller EHF European League med GOG denne sesongen. At ØIF Arendal også ønsker dette betyr mye for mitt klubbvalg, legger Larson til.

Mathias Larson, her i Århus-drakt, i duell med hans kommende lagkamerat Frederik Børm. Foto: Privat/Århus

Tempo
Den hurtige og velspillende playmakeren har vokst opp i håndballbyen Århus. Da byens håndballstolthet gikk konkurs i fjor vår, ble han snappet opp av toppklubben GOG Håndbold.
GOG leder i skrivende stund den danske serien med seks poengs forsprang på stjernegalleriet Aalborg.
Denne sesongen konkurrerer stortalentet med håndball-legenden Morten Olsen og Mathias Gidsel om spilletiden. Morten Olsen er en av Danmarks beste playmakere gjennom tidene. Gidsel ble for øvrig hardt skadet i EM i januar. Selv beskriver stortalentet seg som en hurtig playmaker som liker å spille opp og frem sine medspillere.
– I ØIF Arendal får jeg en annen rolle enn den jeg har i GOG denne sesongen. Jeg ønsker å ha en tydelig rolle og kjempe meg til så mye spilletid som mulig. Jeg gleder meg kraftig til å reise nordover, oppleve en ekte håndballby, en flott arena med et stort publikum og ikke minst norsk håndball. Det skjer mye i norsk håndball om dagen og ØIF Arendals planer er rett og slett spennende. At klubben ønsker å kjempe om titler tiltaler meg, fortsetter Larson som omtaler seg selv om en «lille playmaker» på 1,87 meter og 87 kg.

Mathias Larsen spiller for den suverene danske toppklubben GOG. Foto: Privat/GOG

Sjarmert
Larson forteller at han over tid har hatt dialog med både André Jørgensen Hofstøl og daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen. Dansken har latt seg sjarmere av både klubb og by. Hans tidligere lagkompis fra tiden i Århus, den norske rekruttlandslagsspilleren William Aar og nåværende lagkompis og landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud har også pratet om Norge.
– Jeg har sett bilder av byen og det ser riktig så bra ut, sier Larson selv er oppvokst i vakre Århus – en by mange arendalitter valfarter til under normale omstendigheter.
Nettopp omstendighetene i norsk herrehåndball fremover vil også endre seg dramatisk med et hardt satsende Kolstad, Elverum, Drammen, Runar Sandefjord og hans nye klubb ØIF Arendal på startstreken.
– Den norske herreligaen får et løft fremover. Det er det liten tvil om. Norsk håndball er blitt bedre og det kommer til å skje mye i årene fremover. Dette er rett og slett kjempespennende – og jeg skal være en del av det hele der oppe, sier han med ettertrykk.

Jurist
Den hurtige playmakeren studerer jus ved siden av håndballen. Hvordan den kabalen skal gå opp når han vender sin nese og playmaker-egenskaper nordover, har han ikke den fulle og hele oversikten over nå.
– Hvem er Mathias Larson når han ikke studerer eller kjemper om spilletid i GOG?
– En stille og rolig dreng som er med sine venner og familie. Det er noe liker jeg godt. Det kan tenkes at man ofrer mye når man spiller profesjonell håndball, men det er håndball jeg synes er fett. Derfor er jeg heldig og nå skal jeg få oppleve et annet land og kultur de tre neste sesongene, avslutter ØIF Arendals nye danske Mathias Larson – som helt til sist trekker frem sitt gode humør som et kjennetegn på hva som venter oss.

Visste vi det ikke! Velkommen til Arendal og ØIF Arendal, Mathias Larson! Vi gleder oss!