Smell for Berge & co i første kvartfinale – ØIF Arendal

Smell for Berge & co i første kvartfinale

Kommende ØIF Arendal-trener Heine E. Jensen og Nærbø leverte en forrykende kamp i Trondheim i kveld.

Christian Berge og Kolstad røk kraftig hjemme for Nærbø i kveld. Arkivfoto.

Jærbuene ledet med mange kanskje ville ha betraktet som en «farlig» tremålsledelse – 15-12 – til pause. Men, særlig farlig var ikke ledelsen. Anført av Tord Haugseng (toppcorer med 8 mål) økte Nærbø ledelsen jevnt og trutt utover i den siste omgangen. Nærbø vant til slutt 34-26 i Kolstad Arena. Eskil Dahl Reitan ble mestscorende for Kolstad med seks mål.
Arendalsmannen Magnus Langeland satt inn fire mål for trønderne i dagens oppgjør.

I Drammenshallen gjorde sølvvinner Drammen kort prosess med Halden og vant hele 40-24. Drammen viste frem storspillet i første omgang og gikk til pause med 20-9. Drammenserne scoret like mange mål etter hvilen, men Halden fikk litt mer fart i angrepsspillet og satt inn 15.
Gøran Sørheim ble toppcorer for Drammen med 7 mål, mens Jonas Jensen satt inn 6 mål for Halden.

Lagene spiller returkamp mot hverandre neste onsdag. Nærbø og Drammen møtes forøvrig til første semifinalekamp i EHF European Cup lørdag.

De to øvrige kvartfinaleoppgjørene mellom ØIF Arendal og Runar spilles i Runarhallen søndag, mens Elverum er vertskap for kommende ØIF Arendal-spiller Aksel Strupstad og Bækkelaget samme dag.

Kvartfinalen i sluttspillet spilles best av tre kamper.