DRAMA: Dansk storklubb reddet plassen – ØIF Arendal

DRAMA: Dansk storklubb reddet plassen

Erik T. Toft og storklubben Kolding reddet plassen syv sekunder før slutt.

-Det er en forløsning. Vi har kjempet og kjempet og kjempet og det har vært oppadgående for oss. Marginene har dog ikke vært på vår side, men det lykkes oss til sist idag. Det er deilig, sa matchvinner Peter Balling til danske TV2 Sport.

Helt
Balling ble utvilsomt Koldings helt i den siste, dramatiske serieomgangen. Balling satt inn ti mål, men det var det siste skuddet hans – syv sekunder før slutt – som vil bli husket.
– Jeg tenkte bare at jeg skulle ha tak i den ballen. Jeg visste ikke hvor lang tid det var igjen. Så jeg måtte bare ta sjansen, sa Balling videre til TV2 Sport om den høydramatiske avslutningen på kampen mot Holstebro og ØIF Arendals tidligere strekspiller Jesper Munk.
Kolding vant 29-28 og sikret seg dermed en foreløpig overlevelse på toppnivå. Kolding og Holstebro skal nå delta i nedryksspillet, som begynner om to uker. Sisteplassen i nedrykkspillet møter det tredje beste laget fra 1.divisjon i kamp om en plass i neste års toppserie.

Matias Larson skal spille for ØIF Arendal neste sesong.

GOG og kommende ØIF Arendal-spiller Matias Larson var allerede seriemester flere runder før slutt. Larson satt inn seks mål for seriemesteren i 35-34 seieren borte mot Ringsted. Ringsted rykker ned fra toppnivå.