SPESIELT:- Klart avansementet gir selvtillit – ØIF Arendal

SPESIELT:- Klart avansementet gir selvtillit

Sist uke ble det kjent at Kristijan Jurisic har skrevet under en ny avtale med ØIF Arendal frem til 2026. I morgen venter Nærbø.

Kristijan Jurisic leverte en solid forestilling og 49% av skuddene Nærbø fyrte av i Sparebanken Sør Amfi i høst. ØIF vant da 26-23.

– Avansement i europacup gir alltid litt ekstra selvtilit da man virkelig får målt krefter og tatt tempen på hvor den norske ligaen står. Fra egen erfaring vet vi at gode opplevelser i Europa hjelper hele laget både sportslig og sosialt, mener Kristijan Jurisic og flyten Nærbø-mannskapet opplever om dagen.

Romania
For Nærbø møter til onsdagens duell med en sterk 32-28 seier borte mot Runar, samt et sterkt avansement til kvartfinalen i EHF European Cup etter sammenlagtseier mot rumensk motstand. ØIF Arendal møter til onsdagens kamp med 39-28 over Bækkelaget friskt i minnet. Mer spesielt blir opptakten til morgendagens match etter at det i forrige uke ble klart at Nærbø-trener Heine Jensen blir ny hovedtrener i ØIF Arendal etter sesongslutt.
– Det er jo en uvanlig situasjon å være i og vi kjenner jo til Heines kvaliteter som trener, men utover det er det ikke noe vi retter fokus på, fastslår Jurisic som vet at seier vil føre ØIF Arendal opp og forbi Runar Sandefjord på tredjeplass.

Tre strake
Nærbø ble beseiret i oppgjøret i Sparebanken Sør Amfi i høst. I de to treningskampene lagene mellom i januar gikk ØIF Arendal ut med full pott.
– Vi legger ikke veldig mye vekt på treningskampene vi spilte, men det er greit å ha en liten «feeling» på motstanderen. Vi spiller naturligvis for å vinne og har fremdeles ambisjoner om å ta medalje i serien. For at vi skal henge med så er vi avhengige av to poeng for å kunne ha et ørlite forsprang samt også gå forbi Runar Sandefjord på tabellen, sier han videre.

Corona-rammet
I forkant av dagens siste trening før onsdagens match, samles ØIF-spillerne til videoanalyse. Håpet er at samtlige spillere er klare for morgendagens dyst. I forrige uke var det dels glissent i Sparebanken Sør Amfi grunnet flere corona-smittede i troppen.
– Nærbø er en vrien motstander og spesielt på bortebane. De har et godt lag som har prestert over tid og vist at de har et godt toppnivå. Vår viktigste oppgave blir å stille godt forberedt, avslutter Kristijan Jurisic som altså spiller sin første kamp etter at den nye kontrakten med ØIF Arendal ble offentliggjort.

Onsdagens bortekamp har avkast klokken 18:30.