Satt inn sitt hundrede mål for sesongen – ØIF Arendal

Satt inn sitt hundrede mål for sesongen

Øyestad IFs unggutter i 2.divisjon tapte søndag 32-26 i hjemme mot Haslum 2, men en av bautaene rundet en milepæl i dagens kamp.

Marius Trøan Nilsen og Øyestad-guttene i 2.divisjon tapte søndagens kamp mot Haslum 2, men det ble en mager trøst at bautaen scoret sitt mål nummer 100 for sesongen i dagens oppgjør. Arkivfoto: P. Stenseth/Øyestad

Kampfakta finner du i bunnen av artikkelen.

Foran 200 hundre tilskuere i Nedeneshallen hadde Øyestad-guttene en plan om å stikke kjepper i hjulene til Haslum-rekruttene, men gjestene viste seg å være et lite nummer for sterke i søndagens oppgjør.

Før kampen lå Haslum 2 på 5.plass på tabellen med 14 poeng, to poeng og en kamp mer spilt enn Marius Trøan Nilsen, Henrik Øygarden og resten av Øyestad-mannskapet. Med seier kunne Øyestad kommet opp på samme poengsum med én kamp til gode, men slik det ikke i Nedeneshallen i dag.

Dog, lagene fulgte hverandre tett og med Øyestad flere ganger knepent foran i målprotokollen frem til midtveis i første omgang. Derfra og ut sa gjestene takk for følget og tok føringen, noe Kjetil Øygardens gutter ikke klarte å besvare. Haslum 2 ledet 19-15 til pause.
Haslum fikk en pangåpning på omgangen og ledet 24-17 etter få minutters spill. Etter 42 minutters spill satt Haslums store spiller, Lasse Sunde Lid, inn 29-23. Deretter satt hjemmelagets August Christiansen, Sverre Rodvelt Asser og nevnte Marius T. Nilsen og Henrik Øygarden inn mål på bestilling.

Med snaue seks minutter igjen å spille hadde gjestenes ledelsen skrumpet inn til to mål (32-30). Marius Trøan Nilsen satt inn Øyestads mål nr. 30 i kampen, for øvrig hans mål nummer 100 denne sesongen. Dog, Haslum lot ikke Øyestad-guttene komme tettere innpå og dro hjem hjem en sterk 36-32 seier i Nedeneshallen.

Dette var forøvrig andre kamp på rad at Øyestads Henrik Øygarden satt inn 11 spillemål. Han gjorde det samme i midtukens bortekamp mot Urædd. Marius Trøan Nilsen var som vanlig også hissig på grøten og satt inn ni mål.

Lasse Sunde Lid ble Haslums toppscorer med 9 mål.

Øyestad spille ny kamp neste søndag. Da venter HK-72 Sande i Vestfold.

PS: Mens Trøan Nilsen kunne feire 100-målsjubileum i dag, er det neppe lenge til Henrik Øygarden kan gjøre det samme. Han har scoret 86 mål på 10 kamper, noe som gir et snitt på 8,6 mål per kamp i 2.divisjon denne sesongen.