SISTE: Jurisic til 2026 – advarer klubblegender – ØIF Arendal

SISTE: Jurisic til 2026 – advarer klubblegender

Kristijan Jurisic var aldri i tvil. ØIF Arendal var det eneste alternativet. Hans nye kontrakt strekker seg frem til 2026.

Kristijan Jurisic stortrives i ØIF Arendal. Derfor har han skrevet ny kontrakt.

-Jeg har skrevet under for ØIF Arendal frem til sommeren 2026. Når den kontrakten er ferdig har jeg vært i ØIF Arendal klubben i ni sesonger. Det er her jeg skal være, fastslår en svært fornøyd Kristijan Jurisic til oifarendal.no.
Han sier det ikke høyt, men om han holder seg skadefri og alt går på skinner vil han ikke være langt unna klubblegendene Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen målt i antall kamper når man skriver 2026.
– Jeg går for et solid antall kamper. De må passe seg. Jeg er sta, smiler Jurisic som endelig var å se i ØIF Arendal-målet søndag etter å ha stått over mot Fjellhammer sist onsdag. Jurisic reddet 41% av skuddene etter hvilen da.

Taktskifte
Om han i fremtiden blir spilleren med flest ØIF-kamper får den tid vise. Dog, Jurisic har levert solide prestasjoner i ØIF Arendal de siste sesongene. Denne sesongen har han vært på månedens lag to ganger. 26-åringen, som nylig ble far like før jul, er tydelig på at klubbens varslede taktskifte passer hans tanker perfekt.
– Den norske ligaen er ikke lenger lillebror i Skandinavia. Det skjer en maktforskyvning til fordel for norsk håndball. Jeg har ikke vurdert utenlandske klubber. Klubbens planer passer meg perfekt, sier Jurisic som fikk et mindre eventyr i franske Nancy i fjor vår. Eventyret endte med opprykk til den franske toppligaen før han dro hjem igjen til Sparebanken Sør Amfi og ØIF Arendal.

ØIF Arendal er tydelig på at man vil være med i konkurransen i norsk herrehåndball. Klubbens taktskifte vil øke profesjonaliteten og sjansene til å være med når toget går.
– Taktskiftet gjør klubben utvilsomt mer profesjonell. ØIF Arendal er for meg en fryktelig god klubb og utvikle meg videre i. Her kan jeg jobbe i ro og fred med å bli en bedre målvakt. Derfor har jeg også bundet meg til klubben i fire nye sesonger. Det er ikke uten grunn at jeg binder meg til ØIF Arendal i fire nye sesonger, fastslår Jurisic.

Beste alder
Jurisic fyller 27 år senere i år. Han går med andre ord inn i sine antatt beste år på håndballbanen. Gullårene for en målvakt sies ofte å være mellom et sted mellom nettopp 27 og frem til 35 årsalderen.
– Ting blir annerledes, med mer trening og bedre opplegg rundt spillergruppa. Det er lite som skal overlates til tilfeldighetene. Det liker jeg. Totaliteten i taktskiftet gjør at alt ligger til rette for at jeg kan ta nye og større steg de neste årene. Det klubben nå gjør trigger meg veldig, gjentar han.
To daglige treningsøkter, analysearbeid, styrketrening, frokost og lunsj er blant ingrediensene og hverdagen spillerne møter fra oppkjøringen til neste sesong.
– Det betyr at normalarbeidsdagen starter i 8-tiden og over når vi går hjem i 16-tiden. Dette betyr at jeg også får bedre tid til å hjelpe til hjemme i de mest hektiske delene av døgnet. Stabilitet i et langtidsperspektiv er viktig for meg og min lille familie. Når kontrakten går ut i 2026 har jeg vært arendalitt i ni år. Det er en plan jeg liker, sier Jurisic som «nekter» å legge om til blaude konsonanter.
– Altså, dialekten min må jeg beholde, svarer han lattermildt.
– Og byen?
– Nå har jeg vært land og strand rundt, men ingenting slår Arendal som by. Best om sommeren og best om vinteren. Jeg og min familie stortrives. Det var ikke et veldig krevende valg å ta da kontrakten ble lagt på bordet, forteller han.

Jobbe hardest
Kolstads bebudede satsing og storinnkjøp av spillere, samt Elverums posisjon som Champions League-klubb gjør at ØIF Arendal blir en outsider som skal slå til når man minst aner det. Kjenner vi Kristian Kjelling og Drammen rett samt Runar Sandefjord rett, skal også de klubbene ha et ord med i laget.
– Vi skal være den klubben som jobber hardest. Kolstad og Elverum er høylytte, men vi får jobbe på og kjøre vårt eget løp. Slik ØIF Arendal satser nå, ser jeg ingen grunn til at vi  på sikt skal være noe dårligere, mener avslutter Kristijan Jurisic overfor oifarendal.no.

Vi gleder oss til fortsettelsen, Juri!

PS: Jurisic tok seriegull og cupgull med ØIF Arendal i 2014/2015 samt seriegull i 2018/2019.