STORT INTERVJU: – Vi skal bli et vanskelig lag å slå, sier Heine Jensen – ØIF Arendal

STORT INTERVJU: – Vi skal bli et vanskelig lag å slå, sier Heine Jensen

ØIF Arendals kommende hovedtrener Heine Jensen gleder seg til å ta fatt på arbeidet i hans nye klubb. For målet er å kjempe om titler.

Nåværende Nærbø-trener Heine Jensen blir ny hovedtrener i ØIF Arendal etter sesongslutt.

– Det skjer et kraftig taktskifte i norsk herrehåndball om dagen. ØIF Arendal er tydelig på at klubben skal være en del av den nye hverdagen. Dette er en utfordring som trigger meg. Jeg gleder meg stort, selv om det er litt rart å dra fra en så flott klubb og gruppe her i Nærbø, sier ØIF Arendals nye hovedtrener fra neste sesong, danske Heine Ernst Jensen.
Jensen og hans nåværende kollega i Nærbø, Rune Haugseng, ble kåret til årets trene(e) sist sesong. Duoen tok Nærbø til cupfinalen og leverte en sterk sesong i Rema 1000-ligaen.Bred erfaring
Jensen blir i Nærbø ut inneværende sesong, før han tar med seg familie og flyttelass til Arendal etter sesongslutt. 45-åringen har en bred internasjonal karriere å lene seg på, når han sammen med ØIF Arendals øvrige trenerteam skal utvikle laget videre de neste årene. Dansken har tidligere vært Stord (herrer), Sandnes (herrer), den tyske damelandslaget, Leipzig (daværende beste, tyske kvinnelaget) og et lite opphold som kinesisk landslagstrener. Han har også vært teknisk direktør i det slovakiske håndballforbundet. Han var også a-landslagstrener for Slovakia i en overgangsperiode.
– Jobben i ØIF Arendal blir en kjempespennende oppgave. Klubbens planer tiltaler meg og vi skal bygge videre på det gode fundamentet som ligger der allerede. Det er mange som har gjort en kjempejobb i mange år. En av grunnene til at det var interesaant å takke ja til ØIF Arendal er at det allerede er en sterk spillertropp med utrolig gode spillere, sier han videre.

Hovedtrener
Jensen formelle tittel blir hovedtrener i ØIF Arendal, med ansvar for klubbens totale, sportslige apparat. Fra og med neste sesong blir det sportslige støtteapparatet utvidet til rundt 2,6 hele stillinger.
Den meritterte dansken sammenlikner oppgavene som venter i ØIF Arendal, med arbeidet han ledet i den tyske mesterklubben Leipzig i perioden 2008-2011. Han ledet blant annet det tyske storlaget til seriemesterskap og to år i Champions League. I etterkant var han også tysk landslagstrener for kvinner. Danskens erfaring og samlede kompetanse passer godt inn i ØIF Arendals kraftfulle taktskifte som det legges opp de neste årene. For målet er å gi klubber som Elverum og Kolstad en vanskelig nøtt å knekke.
– Jeg har vært innom det meste på internasjonalt nivå. Den erfaringen skal jeg bruke sammen med hele organisasjonen i ØIF Arendal i årene fremover. Vi skal bli et vanskelig lag å slå, fastslår Jensen om jobben han får ansvar for de tre neste årene.

Heine Jensen var betenkt da hans nåværende Nærbø møtte ØIF Arendal til dyst i fjor høst. Nå skal han trene ØIF Arendal.

For det blir et taktskifte i norsk herrehåndball med Kolstads satsing i Trøndelag, Elverums planer om å ikke la seg vippe av tronen og ØIF Arendals varslede taktskifte. Kjenner vi klubber som Drammen og Runar rett, vil det ikke bli stille fra de kantene heller.
Jensen kommer til en klubb der spillerne skal starte arbeidsdagen klokken 08 på morgenen, spiser frokost, trener to øker, får massasje og oppfølging og driver med analysearbeid frem til klokken 16.
– Dette taktskiftet og økte profesjonaliseringen gjør at jeg også kan få mer tid til mine barn på ettermiddagene. Det har også spilt inn i vurderingen. Det blir et annet liv enn det jeg har levd nå med treninger primært på kveldstid, forklarer Jensen som tar med seg to barn og kone til Arendal.

Tempo, tempo
ØIF Arendal har over lengre tid arbeidet frem en tydelig spillfilosofi som skal dyrke gjennombruddshissighet og stor fart som tydelige kjennetegn.
– Vi skal spille raskt og løpe masse. Min filosofi passer passer godt inn med hvordan klubben ønsker å fremstå. Vi må også tilpasse spillet ut fra spillerne som er der idag. Ser man bort fra kampen mot Fjellhammer har laget bøttet inn mål etter EM-pausen. Det ligger som nevnt et godt fundament i klubben som jeg kommer til, sier Jensen og trekker frem André Jørgensen Hofstøl, Luka Panza og Marinko Kurtovic’ arbeid.
– Min jobb er å bygge videre på den solide spillergruppa som er i klubben, komme med input og påvirke den videre utviklingen. Håndball er en dynamisk sport som utvikler seg hele tiden og vi skal rett og slett bli litt bedre for hver gang vi møtes, fortsetter 45-åringen.

Håndballfest
Jensen har ennå ikke fått oppleve hva en full Sparebanken Sør Amfi kan gi av stemning og folkefest. Da hans nåværende klubb Nærbø har gjestet Sparebanken Sør Amfi – med Jensen på benken – har det vært antallsbegrensninger på tribunen.
– Derfor har jeg til gode å oppleve Sparebanken Sør Amfi med fullt trykk og supportere som støtter laget på en solid måte. Samtidig må jeg si at jeg og spillerne i Nærbø alltid er blitt tatt godt i mot av de ansatte og den store gruppen med frivillige. Det er et godt sted å komme til og jeg gleder meg enormt til.

Spillere
Med ny hovedtrener på plass fra og med sesongslutt, er det mange av våre lesere som naturlig nok lurer på hvordan spillertroppen vil se ut når sesongstarten i august kastes i gang.
– Hvor mange som skal inn skal jeg diskutere med det som blir mine nye kolleger i ØIF Arendal. Jeg ønsker at vi skal være veldig enige om å veien videre, men igjen vil jeg gjenta at det står et riktig så godt lag som jeg gleder meg til å arbeide med.

Panza
ØIF Arendals kommende hovedtrener får med seg Luka Panza som trener. Panza gir seg som trener for Granes håndballdamer i 1.divisjon og blir fulltidsansatt i ØIF Arendal frem til sommeren 2025.
– Luka representerer kontinuiteten i klubben og vet enormt mye om fundamentet som allerede er på plass. Håpet er at ham og meg skal utfordre hverandre og lære av hverandre og sammen med resten av det sportslige støtteapparatet. Jeg har lyst til å lære enda mer og den lysten er viktig for at vi skal utvikle oss og bli litt bedre for hver gang vi møtes. Det er dette som kjernen i jobben, mener han.
For Jensen er meget opptatt av laget – med stor L.
– Vi vinner sammen og vi taper sammen. For meg er det viktig at vi er et sammensveiset lag på og utenfor banen, legger han til.

Priviligert
ØIF Arendals kommende hovedtrener beskriver seg selv om priviligert som kan arbeide med den som også er hans store lidenskap og hobby.
– Som jeg startet med er dette en dag der jeg smiler litt med det ene øret, samtidig som jeg griner litt med det andre. Jeg er utrolig takknemlig for ha vært og fortsatt ut sesongen være en del av et fantastisk Nærbø-miljø. Jeg har satt pris på hver kamp, hver trening og hver reise. Den drivkraften Rune (red.anm: Haugseng, arkitekten bak Nærbøs ferd mot toppen av norsk håndball) representerer er helt unik. De årene jeg har hatt her er jeg takknemlig for, sier han.
Neste onsdag møter ØIF Arendal nettopp Heine Jensen og Nærbø på Jæren.
– Jeg er skikkelig opptatt av å gjøre en solid jobb ut denne sesongen og vi skal gi ØIF Arendal en ærlig kamp. Det er to lag som virkelig ønsker å vinne. Det håper jeg blir en god kamp der guttene skal sloss med alt de har, avslutter nåværende Nærbø-trener og kommende hovedtrener i ØIF Arendal, Heine Ernst Jensen.

Velkommen til Arendal og ØIF Arendal, Heine Ernst Jensen!