BAKGRUNN: Slik foregikk ansettelsesprosessen – ØIF Arendal

BAKGRUNN: Slik foregikk ansettelsesprosessen

I går ble det kjent at Nærbøs suksesstrener Heine Jensen blir ny hovedtrener i ØIF Arendal etter sesongslutt. Dansken konkurrerte med ti trenerkandidater om jobben.

Daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, var fornøyd med å lande klubbens nye hovedtrener de tre neste årene. Prosessen har vært omfattende.

I BUNNEN AV ARTIKKELEN KAN DU SE HELE BESKRIVELSEN OG UTFORDRINGENE TRENERKANDIDATENE MÅTTE BESVARE OG PRESENTERE.

– Klubben har arbeidet med denne prosessen siden november i fjor. Prosessen har bidratt til systematisk prosess, med spennende møter om håndballfilosofi, og diskusjoner om hvilken kandidat som til sist trakk det lengste strået, sier ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen om den omfattende prosessen som endte med å tilby nåværende Nærbø-trener Heine Jensen jobben som ny hovedtrener i ØIF Arendal.
Dansken, som besitter en bred internasjonal erfaring fra blant annet europeiske topplag på kvinnesiden, landslag og som teknisk direktør i det slovakiske håndballforbundet, ble presentert som kommende hovedtrener i ØIF Arendal tirsdag ettermiddag. Arbeidet han har gjort i Nærbø de siste sesongene har også vakt oppsikt.

Taktskifte
Bruun Hansen beskriver en trinnprosess, som førte frem til gårsdagens offentligjøring av Heine Jensen, som grundig og ryddig. Prosessen startet i november i fjor med intern totalevaluering av det sportslige opplegget. Dagens trenerapparatet la premissene for arbeidet, som endte opp i en rapport til styret i ØIF Arendal. Basert på denne evalueringsrapporten vedtok styret i ØIF Arendal å sette i gang en prosess, med å finne den beste kandidaten til klubbens hovedtrenerjobb. Klubbens administrasjon ble tildelt ansvaret og headhuntet ti trenere basert på en rekke kriterier.
– Av de ti trenerne som vi bestemte oss for å snakke mer med, falt to av kandidatene tidlig ut av prosessen grunnet deres familiesituasjon. De resterende gikk gjennom en flertrinnsprosess, opplyser Bruun Hansen.
Han opplyser til oifarendal.no at det var norske trenere i internasjonale ligaer, samt trenere som idag er hjemmehørnede i norsk håndball som har stått på blokka.

Slik var prosessen – trinn for trinn

Trinn 1 – Presentasjon
ØIF Arendal presenterte klubben og det nye taktskiftet for de ulike kandidatene.

Trinn 2 – Trenerkandidater presenterte egen filosofi
Trenerkandidatene presenterte sin håndballfilosofi for klubbens representanter, daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og sportslig rådgiver Peter K. Berthelsen.

Trinn 3 – Personlighetsprofilanalyse
Trenerkandidatene måtte gjennom en grundig personlighetsanalyse i regi av ØIF Arendals sponsor og samarbeidspartner, Personalhuset Arendal. Daglig leder Knut Andreas Handeland ledet arbeidet.

Trinn 4 – Tilbakemelding
Knut Andreas Handeland gikk gjennom resultatene i samtaler med hver enkelt av kandidatene.

Trinn 5 – Presentasjon for ØIF Arendals ansettelsesråd
Handeland presenterte deretter analysene og ga klubbens eget ansettelsesråd et råd om hvilke kandidat som etter hans analyser og gjennomgang best beskriver rolleforventningene til klubbens nye hovedtrener.
Rådet bestod av to styremedlemmer, to spillere, to representanter fra Olympiatoppen, daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen og sportslig rådgiver Peter K. Berthelsen.

Trinn 5 – Presentasjon av case
Trenerkandidatene presenterte deretter en omfattende case-besvarelse og presentasjon for klubben i Arendal.

Trinn 6 – Mandat
Ansettelsesrådet ga deretter sitt mandat til klubbens daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen for

Trinn 7 – Sluttforhandlinger
Sluttforhandlinger med klubbens foretrukne kandidat og kandidatens nåværende klubb ble igangsatt.


Hele beskrivelsen
Her er hele case-beskrivelsen som trenerkandiatene til hovedtrenerjobben blant annet måtte besvare og presentere for klubben i prosessen: