PANZA: – Det er resultater vi skal levere – ØIF Arendal

PANZA: – Det er resultater vi skal levere

Luka Panza blir fulltidsansatt trener i ØIF Arendal. Den joviale kroaten gleder seg til samarbeidet med klubbens kommende hovedtrener.

Luka Panza blir fra kommende sesong fulltidsansatt trener i ØIF Arendal.

– Jeg har skrevet under en treårskontrakt med ØIF Arendal. Det er en lang kontrakt og nok tid til å skape de resultatene som ønskes. Jeg ser frem til å jobbe tett med Heine, sier Luka Panza til oifarendal.no om samarbeidet med Heine Jensen som trer i kraft etter sesongen.
Heine Jensen ble tidligere idag presentert som ny ØIF Arendal-trener. Jensen trener Nærbø ut inneværende sesong, før han flytter til Arendal etter sesongslutt.

Kontinuitet
Dermed representerer Panza kontinuiteten i trenerteamet som skal løfte ØIF Arendal i det som omtales som et taktskifte hva profesjonalitet og ressurser angår. For fremover blir det et bikkjeslagsmål i norsk håndball, med Kolstads storsatsing, Elverums planer om å beholde tronen, Drammen, Runar og andre som vil være med når toget går. Norsk herrehåndball vil forandres kraftig i årene fremover. ØIF Arendal skal sitte lokomotivet og den kraftige økningen i budsjett, ressurser skal bidra.
– Det sportslige taktskiftet og den økte profesjonaliseringen i klubben ser veldig bra ut. I tillegg trives jeg veldig godt i ØIF Arendal. Klubben har valgt en bra retning, sier Panza.

Trives
Panza gir som kjent som trener for ØIF Arendals gode venner i Grane Arendal og deres 1.divisjonslag. Dermed vil 41-åringen kun ha et prestasjonsmiljø å fokusere på i årene fremover.
– Heine og meg skal sette oss ned og diskutere og finne en god arbeidsrytme. Heine kommer inn med friskt blod og vil nok endre noe. Dette blir spennende. Vi er begge tydelige på at vi skal utvikle sammen og å lære av hverandre, sier Panza som legger til at han ikke ville ha knyttet seg til klubben om han ikke trives i Arendal.
– Min familie trives godt og særlig barna har vært tydelige på dette. Jeg blir i Arendal i minst tre år til. Hadde jeg ikke trives, ville jeg heller ikke vært her fremover, sier han som kom til ØIF Arendal i 2017. Panza ble da hentet til ØIF Arendal fra den kroatiske storklubben Zagreb.
Stillingen da var delt inn i en assisttrenerbit i ØIF Arendal og en rolle i Øyestad IF Håndball. Høsten 2020 tiltrådte han som fulltidstrener i Granes satsing på kvinnesiden, men kom i tillegg inn som trener sammen med André Jørgensen Hofstøl da Marinko Kurtovic sa opp stillingen i ØIF Arendal i januar i fjor. Denne sesongen har han fortsatt som hovedtrener i Grane samtidig trenerjobben i ØIF Arendal. Fra og med neste sesong blir det kun ØIF Arendal.
– Det blir maksimalt fokus på å utvikle klubb og resultater som vi vet kreves, sier han videre.

Luka Panza blir trener sammen med kommende hovedtrener Heine Jensen i ØIF Arendal. Foto: Fjellhammer/H. Grundel

Roser
Panza og dagens hovedtrener André Jørgensen Hofstøl fortsetter i sine roller ut inneværende sesong. Cupfinalen mot Elverum i mai ligger som en gulrot der fremme.
– André og meg har funnet gode rutiner og løsninger på samarbeidet sammen. Etter nyttår har det vist seg enda tydeligere i spillet vårt. Samarbeidet mellom oss fungerer bra og vi skal sammen gjøre en god jobb resten av sesongen. Nå skal vi fokusere maksimalt på å gjøre det best mulig denne våren. Seriespill, cupfinalen i mai og sluttspillet venter på oss, avslutter Luka Panza.