NORGE: Mathé ute i lang tid – ØIF Arendal

NORGE: Mathé ute i lang tid

I går kjempet Elverum seg nesten til poeng mot Sander Sagosen og den tyske mesterklubben Kiel i Håkons hall foran. I dag kom beskjeden alle fryktet.

Elverums Dominik Mathe ble alvorlig skadet hjemme mot Kiel i Champions League-oppgjøret torsdag kveld. Her er i aksjon mot ØIF Arendals kommende spiller Aksel A. Strupstad og Bækkelaget ved en tidligere anledning. Foto: Norsk Topphåndball

Det gikk et sukk gjennom både publikum og tv-seere da klubbens ungarske landslagspiller Dominik Mathe skadet seg alvorlig mot Kiel. Mathe, som skal til Paris SG etter sesongen, ble etter kampen fraktet til sykehuset på Elverum. Der ble han undersøkt i går og idag. Undersøkelsene viste at han har en alvorlig kneskade i sitt venstre kne. Det er planlagt operasjon torsdag i neste uke på Oslo Universitetssykehus. Det skriver vår konkurrent på sine nettsider idag. Antatt rehabiliteringstid på slike skader er minst ett år, står det å lese videre. Det betyr dessverre at ungareren etter all sannsynlighet har spilt sin siste kamp for Elverum og i norsk klubbhåndball på en stund.

Elverum spilte for øvrig en solid match mot de tyske mesterlaget i håndballfesten på Lillehammer i går foran imponerende 8532 tilskuere.
Serielederen i Rema 1000-ligaen var nær å ta ett poeng i sluttsekundene, men det siste skuddet ble reddet av Danmarks landslagsmålvakt Niklas Landin. Kiel vant 31-30.

Vi ønsker vår Mathe lykke til med operasjon, opptrening og ikke minst god rehabiltering. God bedring!