Krigsfrykt stopper Drammen – frykter å bli utestengt fra e-cupen – ØIF Arendal

Krigsfrykt stopper Drammen – frykter å bli utestengt fra e-cupen

Styret i Drammen HK vil ikke sende Kristian Kjelling og Drammen til Russland grunnet den spente situasjonen. Nå frykter klubben en kraftig bot og utestengelse fra e-cupen de to neste sesongene. Det melder Drammens Tidende torsdag.

Det er mange dilemmaer som diskuteres i Drammen om dagen. Her er Kristian Kjelling avbildet i Sparebanken Sør Amfi ved en tidligere anledning.

Det russiske laget ble regelrett løpt over av våre kolleger i Rema 1000-ligaen sist helg. Drammenserne ga seg ikke før det sto 37-24 på tavla.

Returoppgjøret skulle ha vært spilt lørdag i russiske Krasnodar. Utenriksdepartementet (UD) fraråder reiser til området, grunnet sikkerhetssitasjonen i Russland og Ukraina. UD oppfordrer norske borgere til å forlate Ukraina. Dette inkluderer også reiser og opphold i Russland nærmere enn 250 kilometer fra den ukrainske grensen. Den russiske byen Krasnodar ligger i dette området. Det skriver Drammens Tidende. Den spente situasjonen er ifølge avisen ikke en god nok begrunnelse for Det Europeiske Håndballforbundet (EHF).
– De godkjenner ikke vår begrunnelse og vil at kampen skal gå som normalt. Vi har besluttet at vi ikke reiser til Krasnodar på kampen. Hvis vi sender spillerne våre og støtteapparatet vårt ned og det skjer noe, det ansvaret har vi ikke lyst til å sitte med. Tenk om det skjer noe, sier styreleder i DHK, Svein Erik Bjerkrheim til Drammens Tidende torsdag.

Frykter kraftig bot og utestengelse
Å ikke møte opp til kamp i europacuper er noe EHF ikke ser blidt på. Ifølge avisen risikerer serietoeren og vår ambisiøse eliteseriekollega og bli kastet ut av europacupen samt bli nektet deltagelse de to neste sesongene.
– I tillegg kan vi få en halv million kroner i bot. Hvis det skjer er det en katastrofe for Drammen håndballklubb. Vi føler at vi står forsvarsløse, sier Bjerkrheim.

PS: ØIF Arendals kommende hovedtrener Heine Ernst Jensens Nærbø spiller søndag returoppgjør mot rumenske CSM Focsani 2007 i Romania. Jærbuene imponerte kraftig i helgens første kamp lagene mellom og vant 39-26.