Fikk kraftig lærepenge av danskene – ØIF Arendal

Fikk kraftig lærepenge av danskene

Håndballgutta slet voldsomt bakover i generalprøven mot regjerende verdensmester Danmark fem dager før EM-åpningen i Slovakia.

-En tankevekker, oppsummerte TV2-ekspert Bent Svele generalprøven.

Det norske laget kom bakpå allerede fra starten av For mens Norge slet bakover, var danskene desto mer solide fremover. Norge slet med å få på plass et godt målvakts- og angrepsspill før hvilen. Fremover løsnet det bedre utover i førsteomgangen, men danskene gikk til pause med 21-15. Danmark satt inn hele 21 av 23 (!) skudd før hvilen. Danskene åpnet andreomgangen med å sette inn tre raske mål på stripe. Dermed maktet ikke Norge å ta igjen forspranget tross en rekke flotte angrep i andreomgangen. Torbjørn Bergerud bedret den norske målvaktsstatistikken noe i andre omgang, men Danmark vant likevel komfortabelt 35-25.

Begge lagene rullerte på hele troppen i oppgjøret i København.

Det var tydelig at Rasmus Lauge blir en viktig mann for danskene, som har ett mål for øye før EM som starter torsdag i Ungarn/Slovakia: Å revansjere den begredelige innsatsen i EM Norge/Sverige/Østerrike i 2020 der laget røk ut i gruppespillet. Norge tok for øvrig bronse i EM i 2020. Danmark er regjerende verdensmestere etter gullet i Egypt i fjor.

Landslagssjef Christian Berge har som kjent hverken Magnus Abelvik Rød eller Gøran Johannessen i troppen. Duoen er skadet og blir ikke med til EM.

Norge åpner mot hjemmenasjonen i Slovakia torsdag i Kosice, mens Danmark møter Montenegro samme dag i sin åpningskamp.

PS: Norge skulle også ha spilt mot Danmark torsdag, men målvakt Jannick Greens positive corona-test gjorde at Norge trakk seg fra kampen.