USA har meldt forfall grunnet corona – erstatteren klar – ØIF Arendal

USA har meldt forfall grunnet corona – erstatteren klar

Men USA sin landslagssjef tar med seg eget klubblag til Sparebanken Sør Amfi til to treningskamper neste uke.

Foto: Wikipedia Commons

– USA kommer ikke til Sparebanken Sør Amfi likevel. Flere spillere har fått påvist corona og dermed har de naturlig nok og dessverre meldt forfall. Dermed er treningskampene mot USA avlyst. Vi hadde gledet oss til å spille mot USA. Det hadde vært en fin opplevelse mot en motstander vi ikke har mye erfaring eller kunnskap om, men slik er situasjonen, opplyser André Jørgensen Hofstøl.

ØIF Arendal skulle ha spilt to treningskamper mot USA til uka, men USA har meldt avbud grunnet smitte i troppen. Erstatteren er allerede på plass.

Erstatter
Det er som kjent Norges tidligere landslagstrener Robert Hedin og nåværende Nøtterøy Tønsberg-trener som er landslagstrener for USA. Den geopolitiske stormakten har en perifer posisjon i håndballsammenheng, men USA har klare planer om å bygge opp et slagkraftig landslag til OL på hjemmebane om seks år. USA skulle ha deltatt i VM i Egypt i fjor og blant annet møtt Norge i gruppespillet, men da ble Hedins mannskap også forhindret grunnet smitte i spillertroppen.

Løsningen blir at Hedin tar med seg Tønsberg Nøtterøy til Arendal for å spille de to planlagte treningskampene, sier Jørgensen Hofstøl om motstanderen som ble beseiret 33-30 på bortebane i oktober.
Den første treningskampen mellom ØIF Arendal og Tønsberg blir spilt torsdag 13. januar i Nedeneshallen klokken 19:15, mens den andre treningskampen blir spilt fredag 14. januar klokken 17 i Sparebanken Sør Amfi.
Tønsberg Nøtterøy startet imidlertid trådt med poengfangsten denne sesongen, men har spilt seg fint opp og ligger nå på trygg grunn i Rema 1000-ligaen før EM-pausen.
– Vi er godt fornøyd med å få inn en motstander på så kort varsel og dette passer oss fint. Selvfølgelig kjedelig at vi ikke får besøk av et eksotisk landslag, men Tønsberg Nøtterøy er en fin erstatter, avslutter Andre Jørgensen Hofstøl.

Jørgensen Hofstøl og Luka Panza har også fått på plass to treningskamper mot Nærbø og en mot sørlandsrivalene Kristiansand i EM-pausen før nettopp Tønsberg Nøtterøy gjester Sparebanken Sør Amfi i den 17. serierunden og første kamp etter EM den 4. februar.

Nettredaksjonen vil komme tilbake til ytterligere og detaljerte opplysninger om når treningskampene mot nevnte Nærbø og Kristiansand blir spilt.

PS: Arrangementsansvarlig Per Carsten Michelsen opplyser at kampene mot Tønsberg Nøtterøy går uten publikum, såfremt det ikke blir endringer i gjeldende publikumsrestriksjoner.