VANT MOT EKS-KLUBBEN:- Nå kan du smile, Mario! – ØIF Arendal

VANT MOT EKS-KLUBBEN:- Nå kan du smile, Mario!

Mario Matic og Kristijan Jurisic har begge en fortid i Bergen håndballstolthet. I kveld var de best mot eks-klubben i hver sin omgang.

Mario Matic var som vanlig solid, denne gang mot gamleklubben Bergen (tidligere FyllingenBergen)

KAMPFAKTA FINNER DU NEDERST I ARTIKKELEN. ARTIKKELEN OPPDATERES.

ØIF Arendal fikk en elendig start på matchen, men ga aldri fra seg ledelsen etter at Frederik Børm satt inn 8-7 midtveis i første omgang. Deretter hadde ØIF Arendal mer eller mindre kontroll på bunnlaget og gjestene fra Bergen. ØIF Arendal ledet 17-14 til pause og vant til slutt 36-30.

Jurisic hadde en redningsprosent på hele 44% i førsteomgangen. Mario Matic hadde 14 målgivende pasninger – flere av det lekre slaget – og fem mål i kampen.

Første omgang
Bergen kom best i gang i folketomme Sparebanken Sør Amfi. Etter fire minutter sto det 1-4 på tavla i Sparebanken Sør Amfi. ØIF Arendals Sondre Paulsen og Mario Matic. Så våknet Kristijan Jurisic. Han stoppet det ene etter det andre forsøket fra Bergen-spillerne og ØIF Arendal snudde kampen. Frederik Børm satt inn 8-7 etter 16 minutters spill og ØIF Arendal dro fra gjestene fra Bergen. Samme Børm satt inn 13-9 fem minutter senere. Nevnte Jurisic har også scoret ett mål. ØIF Arendal ledet 17-14 til pause. Kristijan Jurisic reddet hele 44% av skuddene i første omgang.

Andre omgang
ØIF Arendal fikk en helt annen start på andreomgang enn tilfellet var i førsteomgang. Etter 34 minutter sto det 20-15. Fremover var særlig Sander L. Simonsen sentral i første del av andreomgang med tre scoringer. Etter 39 minutter sto det 24-19. Da tok Bergens trener Fredrik Ruud timeout. Da hjalp ikke nevneverdig på forskjellen mellom lagene. ØIF Arendal hadde i realiteten kontroll på kampen frem til det gjenstod åtte minutter av kampen. Da giret gjestene opp og ØIF Arendal ned. Etter 52 minutters spill sto det 28-26. Da våknet Jørg William Fiala Gjermundnes for fjerde gang med 29-26 og like etter viste Kristijan Jurisic seg frem med en strålende 100%-redning fra håndballegendens Jan Stankiewicz’ sønn Ebbe Stankiewicz. Sekundet etter var Fiala Gjermundnes frempå igjen og satt inn 30-26. Samme mann var på rett plass like etter og sikret ØIF Arendal kontroll på kampen igjen med sin 31-26-scoring. ØIF Arendal vant 36-30.