– Kjipt! Det er tilskuerne vi spiller for – ØIF Arendal

– Kjipt! Det er tilskuerne vi spiller for

Gårsdagens nyhet om nær tomme tribuner gjør at ØIF Arendal-spillerne må brette opp de mentale ermene på ny.

Sander L. Simonsen er krystallklar på at det blir guttas oppgave å finne riktig tenningsnivå selv om morgendagens hjemmekamp mot Bergen går for nær tomme tribuner grunnet de nye smittetiltakene.

-Det er selvfølgelig utrolig kjedelig at vi er tilbake dit at vi skal spille for nær tomme tribuner og ingen eller veldig få tilskuere. Svermen og alle andre publikummere er sterke bidragsytere når vi spiller hjemmekamper. Det er supportene som er vår 8.mann. Utrolig kjedelig, sier høyrekant Sander L. Simonsen.
– Samtidig er ting som de er og vi må bare gjøre vårt beste ut av situasjonen. Vår oppgave blir å finne rett tenningsnivå. Vi må gire hverandre opp for å komme opp på det nivået som må til for å vinne, fortsetter Simonsen.

Spilles
I går kveld kom som kjent myndighetene med nye tiltak for å begrense smitten i samfunnet. Et av tiltakene er at innendørs arrangement, som eliteseriekamper, kun kan ses av inntil 50 tilskuere. I praksis betyr det klubbens funksjonærer og media som dekker kampen. Selv om ØIF Arendal og resten av eliteserielagene følger regelverket, er det likevel en helt annen ramme å bedrive god sportsunderholdning i. Bunnlaget Bergen gjester Sparebanken Sør Amfi onsdag kveld.
– Tilskuere har så mye å si! Det er tilskuerne vi spiller for. Det kan vel sammelignes med å spille en treningskamp, selv om vi selvsagt skal være profesjonelle nok til å spille for nær tomme tribuner ved å gi alt for å ta to nye poeng. Jeg tror likevel alle forstår hvor utrolig kjipt og trist det er å ikke spille foran fulle tribuner og full folkefest. Vi er dessverre blitt vant med dette etter snart to år med tiltak, ser vi bort fra noen måneder nå i høst, avslutter Jørg William Fiala Gjermundnes.

Onsdagens kamp sendes direkte på Direktesports plattformer.