Det er av sine egne man skal få det – ØIF Arendal

Det er av sine egne man skal få det

Kristiansand ledet med to mål mot Drammen i kveld, men et solid Drammen gjorde kort prosess etter pause.

Hermann Vildalen la til 11 mål på sesongens målkonto etter seieren mot hjembyens Kristiansand i kveld.

Drammen har festet et godt grep rundt andreplassen på tabellen. Grepet ble ikke noe dårligere etter kveldens 35-28 seier borte mot Kristiansand, men vertskapet hadde ingen planer om å legge seg ned mot forhåndsfavorittene i Aquarama i kveld. Vertene ledet både 14-12 og 16-14 før hvilen, men gjestene avsluttet omgangen bra og dermed gikk lagene til pause med 16-16. Da Victor Skillhammar satt inn 23-22 ti minutter ut i andre omgang øynet hjemmepublikum håp om en liten skalp i kveldens serierunde. Men, det ble med håpet. For Drammen satt inn et ekstra gir og rykket fra og vant til slutt 35-28 i Kristiansand. Kristiansands Joakim Larsson satt inn fem mål for vertene, mens kristiansander Hermann Vildalen viste hvorfor Drammen ligger der klubben ligger på tabellen. Han satt inn 11 mål mot hjembyens lag og puster nå Christoffer Rambo i jakten på toppscorertittelen i Rema 1000-ligaen. Rambo har scoret 96 mål, mens Vildalen ligger fem bak.

I Bergen gjorde Runar som ventet jobben mot Bergen. 18-12 til pause ble til 35-28 i Haukelandshallen. I Christoffer Rambos fravær ble Tobias Glemming toppscorer med syv mål. Danske Philip T. Holm satt inn åtte mål for Bergen, men hele syv av dem på straffekast. Bergen ligger sist på tabellen, mens Runar innehar tredjeplassen etter kveldens resultat. Bergen venter som kjent ØIF Arendal i Sparebanken Sør Amfi kommende onsdag.

I Lørenskoghallen var det ventet en tøff og jevn batalje mellom Fjellhammer og Bækkelaget. Gjestene fra Bækkelaget ville det annerledes og vant til slutt 36-30. Til pause ledet gjestene 18-13. Emil M. Sundal er virkelig på plass etter skade og markerte seg med ti nye mål i kveldens kamp. Nikolai Talbant Moe satt inn syv for Fjellhammer.
Bækkelaget ligger på 6.plass med 15 poeng, to plasser og poeng bak ØIF Arendal. Fjellhammer ligger på 10.plass.

Lørdag spilte Tønsberg Nøtterøy og Nærbø 28-28 i Tønsberg. Jærbuenes John Thue satt inn åtte mål og ble mestscorende, mens Kennie Boysen satt inn åtte for hjemmelaget. Robert Hedins mannskap har nå tre seire og en uavgjort på sine fire siste kamper. Tønsberg Nøtterøy ligger nå over nedrykkstreken, mens Nærbøs poengtap – og kveldens ØIF-seier – sørget for at Nærbø rykket ned til 5.plass på tabellen.