PREBEN VILDALEN: – Er sikker på at det løsner mot Sandefjord – ØIF Arendal
Preben Vildalen-selfie med Mette-Marit-knuten.

PREBEN VILDALEN: – Er sikker på at det løsner mot Sandefjord

49-åringen har et par gode råd til ØIF Arendals spillere og trenere for snu trenden mot Sandefjord søndag ettermiddag.

Den mangeårige ØIF Arendal-profilen Preben Vildalen tror det løsner mot Sandefjord søndag. Den tidligere landslagsspilleren er klar på at det er de mest erfarne spillere som stå frem. Arkivfoto

– Jeg har sett at de har slitt litt i de siste kampene, men jeg er helt sikker på at det snur mot Sandefjord, mener Preben Vildalen som sentral og en av bærebjelkene da ØIF Arendal i 2009 tok steget opp fra det som da ofte ble omtalt som håndballens bakgård, 1.divisjon, og opp i eliteserien.
Onsdag var Preben Vildalens nevø, tidligere ØIF Arendal-spiller Hermann Vildalen, sentral da Drammen gikk seirende ut av kampen i Sparebanken Sør Amfi med 33-27.

Begge byer
I den første eliteseriekampen i høsten 2009 var Vildalen på banen da Sandefjord TIF – hans egen gamleklubb fra tidligere i karrieren – ble slått 27-24 i den historiske seriepremieren den gang. I morgen møter ØIF Arendal Sandefjord igjen. ØIF Arendal har slitt med å finne flyten de siste kampene og står med tre strake tap – uvant kost for ØIF Arendal å være. Sandefjord ligger nest sist på tabellen med syv poeng. De har tatt tre poeng på de to siste kampene. ØIF Arendal vant 29-25 mot Sandefjord i Sparebanken Sør Amfi i september.
– Først og fremst må de stole på sitt eget spill som fungerte så bra bare for noen uker siden. Så må de mest erfarne spillerne stå frem. Det er nå de må vise at de eldste går foran, råder Vildalen som har vært ute noen vinternetter på håndballbanen i sin aktive karriere.

Sikker
Nettopp erfaringen med at alt snur en gang, kan komme godt med borte mot Sandefjord i morgen kveld. For den gamle bakspilleren, strekspilleren og forsvarskjempen er krystallklar på at det kommer til å snu for ØIF Arendals del.
– Jeg synes de gjør mye bra og det tøft at de satser på en ung, lokal trener. Det vil gå litt opp og litt ned, men det tåler de. Dessuten er det flere unge, lokale spillere som jeg håper og tror de vil få glede av på sikt. Dette snur og jeg er sikker på at det løsner mot Sandeford, avslutter Preben Vildalen overfor oifarendal.no.

Vildalen gikk 201 landskamper for Norge. Han la opp i 2012. Søndagens bortekamp mot Sandefjord har avkast klokken 17:00 i Jotunhallen.