ØIF Arendal vs. Sandefjord har en lengre historie enn Hoffstad og Søndenå… – ØIF Arendal

ØIF Arendal vs. Sandefjord har en lengre historie enn Hoffstad og Søndenå…

Arendal og Sandefjord har sterke bånd på håndballbanen. Veldig sterke! Og vi skal tilbake til 80-og 90-tallet.

Olaf R. Hoffstad (bildet) og Magnus Søndenå har vokst opp i Sandefjord og i Jotunhallen. I morgen kveld møter duoen gamleklubben i Sparebanken Sør Amfi klokken 1830.

SJEKK LISTA OVER SPILLERE SOM HAR VÆRT BÅDE I SANDEFJORD OG ØIF ARENDAL LENGER NEDE I ARTIKKELEN.

Når Olaf R. Hoffstad og Magnus Søndenå i morgen kveld løper ut foran Svermen og hjemmepublikummet i Sparebanken Sør Amfi, er ikke de to ØIF Arendal-spillere de første spillerne som har erfaring fra begge klubber de siste tiårene. For lista over spillere som har både har spilt i Sandefjord og ØIF Arendal er lang. Sjekk her:

Magnus Søndenå
Olaf R. Hoffstad
Geir Jomaas
Harald Johnsen
Knut Inge Jørgensen
Knut Martin Johnsen
Preben Vildalen
Håvard Augensen
Svenn Erik Medhus
André Bergsholm Kristensen
Andreas Kjølner Hansen
Marinko Kurtovic
André Lindboe

(Vi tar forbehold om at det er enda flere spillere som både har spilt i Sandefjord og ØIF Arendal)

Artikkelen fortsetter etter annonsen:

Om vi legger en god dose sørlandsk godvilje til, kan vi føye til dagens hovedtrener André Jørgensen Hofstøl, Mario Matic, Kristijan Jurisic og Sindre Aho (nå Drammen) til. Kvartetten har riktignok spilt for Sandefjords byrival Runar Sandefjord. Når vi først er inne i slike tanker, kan vi også legge til Kenny Ekman og Leif Gautestad på lista.
Ekman spiller nå for Runar Sandefjord, under Gautestads vinger.

Agderposten september 2009: Historisk nok var det nettopp Sandefjord Preben Vildalen, Håvard Augensen, Knut Martin Johnsen, Andreas Kjølner Hansen, Harald Johnsen og Knut Inge Jørgensen ØIF Arendal debuterte mot i eliteseriedebuten i 2009. Spillerne på bildet er ikke de eneste som har spilt i begge klubber, eller både for ØIF Arendal og Sandefjords erkerival Runar Sandefjord.

Endret seg
Mens ØIF Arendal tok heisen opp i norsk herrehåndballs celebre selskap våren 2009, var det mot nettopp Sandefjord man debuterte i høsten 2009. ØIF Arendal tok en oppsiktsvekkende sterkt 4.plass i debutsesongen, mens Sandefjord måtte ta turen ned til 1.divisjon da.
Historien startet likevel lenge før. For halve historien om Håndballforbindelsene mellom hvalfangerbyen og sjøfartsbyen har hatt tilknytning i mange år. på 80- og 90-tallet var ØIF Arendal en solid talentutviklingsklubb. Spillere som Harald Johnsen og Geir Jomaas dro østover for å prøve lykken. Siden dro Haralds bror Knut Martin samme ærend. Trioen spilte alle for Sandefjord i tidligere Mesterligaen.
Vår tidligere venstrekant Knut Inge Jørgensen vendte også hjem, da ØIF Arendal for alvor bestemte seg for å komme til topps i norsk herrehåndball. Da ØIF Arendal bestemte seg for å lage håndballhistorie, ble det også et skifte i maktforholdet mellom de to håndball. Spillerne gikk nå motsatt vei. Preben Vildalen er det ingen som glemmer.

Andreas Kjølner Hansen og Håvard Augensen var en årrekke begge solide profiler i Sandefjord. De havnet også i ØIF Arendal da klubben bygde seg opp fra å være nyopprykket til å bli en etablert klubb.
Marinko Kurtovic slo gjennom som spiller i Sandefjord og ble siden trener. Da han ankom Sparebanken Sør Amfi var det med gull i tankene. Hans periode i klubben står høyt i Sparebanken Sør Amfi. Svenn Erik Medhus hadde også sin periode i Sandefjord, før han dro til tysk håndball. Og derfra kom til ØIF Arendal.
Siden kom det en flere vestfoldinger og Sandefjord-spillere med høye ambisjoner til Arendal. André Bergsholm Kristensen (nå Drammen) og Olaf R. Hoffstad dro til Sparebanken Sør for å utvikle seg. I sommer kom Magnus Søndenå inn porten til Sparebanken Sør Amfi. Han har i likhet med Olaf R. Hoffstad også vokst opp i Jotunhallen.

Så, forbindelsene mellom håndballbyene Arendal og Sandefjord er sterke, men hvem blir sterkest i morgen kveld?

ØIF Arendal, ifølge André Jørgensen Hofstøl. Som har spilt for Runar Sandefjord.

ØIF Arendal vs. Sandefjord har avkast klokken 1830 i Sparebanken Sør Amfi.