VILDALEN: – Håper ikke Sondre sperrer bankkortet mitt – ØIF Arendal

VILDALEN: – Håper ikke Sondre sperrer bankkortet mitt

Det blir unektelig et spesielt gjensyn med Sparebanken Sør Amfi for Hermann Vildalen når han og Drammen kommer onsdag. Der møter han sin tremenning og faste kjørekompis gjennom to år samt kunderådgiveren i Sparebanken Sør.

Hermann Vildalen har vært mange år i Sparebanken Sør Amfi som ØIF Arendal-spiller. Onsdag kommer han tilbake for første gang etter at han sa opp kontrakten med ØIF i vår.

– Alle som møter gamle lagkamerater på banen har et ønske om å være god og å vinne. Jeg kjenner ØIF Arendal godt og de kjenner meg godt. Det blir spesielt, erkjenner Vildalen som har vært en av Drammens mest toneangivende spillere gjennom høsten.

Toppkamp
Kristiansanderen som reiste til ØIF Arendal i ung alder for å bli formet som spiller, før han dro videre. Han returnerte til Arendal fra danske Ribe Esbjerg julen 2018, før han som kjent valgte å si opp kontrakten med ØIF Arendal i vår. Vildalen er også nevø av den tidligere ØIF-kjempen Preben Vildalen. I høst har han satt inn 75 mål for drammenserne i Rema 1000-ligaen. Vildalen slet for øvrig med skader i perioden med ØIF Arendal.
– Det har løsnet for min del og kom til en trener som kjente meg og kjenner meg godt. Drammen har et direkte spill som passer meg bra, siden 203 cm høye bakspilleren.
Om onsdagens kamp i Sparebanken Sør Amfi vil passe ham like bra, er det ikke bare opp til 26-åringen å bestemme. Hans tidligere lagkamerater har planer om å stikke kjepper i hjulene for et Drammen i flytsonen.
– Å møte egen tremenning blir selvsagt gøy. Det blir ekstra moro siden begge har store deler av familien til stede på tribunen. Dette blir stas og vi skal gi alt for å ta denne hjem, sier Jørg William Fiala Gjermundnes som kommer fra samme by, spiller i samme posisjon og hvor begge valgte ØIF Arendal tidlig for å bli formet som håndballspillere.

Luke
Vildalen legger ikke skjul på at en seier i Arendal vil gi en luke ned til ØIF Arendal og et godt forsprang i kampen om sølvmedaljene.
– Fiala må vi passse godt på. Han kan gjøre livet surt for oss og ingen bør bli overrasket om ØIF Arendal virkelig er på hugget. Vi har vært i samme situasjon denne høsten, med tap for Fjellhammer og Halden, og begge lagene skal være god nok til å vinne mot de lagene, men det handler om innstilling og kriging. Det er alltid litt ekstra fart i kamper mellom to etablerte topplag som ØIF Arendal og Drammen. Det blir fartsfylt, for vår plan er alltid å sette tempo fremover etter godt forsvarsspill.
ØIF Arendals Magnus Søndenå blir antakelig ikke spillerklar til onsdagens kamp, noe Vildalen synes er synd.
– Absolutt. Det er alltid mest gøy når lag møter hverandre med alle spillerne tilgjengelig, men sånn er det. ØIF Arendal har mange å ta av, så vi får planlegge som vanlig, fortsetter han.

Kontoen
Sett med ØIF Arendal-øyne får vi håpe Vildalens målkonto ikke øker for mye i onsdagens toppkampen. Hvis ikke, kan det ende med at Vildalens faste kunderådgiver i Sparebanken Sør og ØIF-veteranen Sondre Paulsen stenger bankkortet hans.
– Vi får håpe han er grei med med meg om vi vinner og ikke stenger bankkortet mitt, humrer han.
For i Vildalens glasskule blir det jubel til onsdag.
– Vi vinner med ett mål, avslutter Hermann Vildalen overfor oifarendal.no.

Tonen er med andre ord satt før onsdagens toppoppgjør. BIlletter til kampen kjøper du i ØIF-appen eller her på nettsiden.

PS: Intervjuet er gjort før Drammens returkamp mot Dukla Praha i European Cup i Tsjekkia i helgen.