Prestisjeoppgjør lørdag – med en 49-åring (!) på banen? – ØIF Arendal

Prestisjeoppgjør lørdag – med en 49-åring (!) på banen?

Lørdag braker gamle håndballegender – og deres sønner – sammen når Øyestad møter Kragerø til dyst i Nedeneshallen.

Henrik Øygarden og Lars Eivind S. Gurrich – sønner av to fedre med sekkene fulle av eliteseriekamper – møtes i Nedeneshallen til dyst lørdag. Her avbildet i 2017 da Øygarden spilte i Hisøy.

For alle som følger Øyestad og ØIF Arendal vet hvem Asle Gran og Kjetil Øygarden er. Deres to sønner Oscar Gran og Henrik Øygarden spiller for Øyestad IFs 2.divisjonslag, mens Kragerø-legenden Stig Gurrich møter med sin sønn Lars Eivind S. Gurrich. Om pappa Gurrich – med sekken full av eliteseriekamper for Kragerø – selv blir å se på banen vites ikke i skrivende stund, men høyrebacken med sine 49 år (!) har vært på banen denne sesongen, sist mot ROS i 2.divisjon søndag kveld. Det er heller tvilsomt om Asle Gran og Kjetil Øygarden trekker på seg kampdrakta igjen, men heller la arvingene ta seg av det som foregår på parketten.

Det store spørsmålet blir derfor hvilken familie (r) – Øygarden & Gran eller Gurrich – som kan smile bredest etter kampen til lørdag klokken 15 i Nedeneshallen. Øyestad-guttene er ubeseiret på hjemmebane og kommer til kampen med seier 33-27 borte mot Tønsberg Nøtterøy 2 friskt i minnet. Hjemmelaget må sies å være favoritter før kampen. Kragerø tapte mot nevnte ROS på hjemmebane søndag med 31-38.

Et annet morsomt moment før lørdagens match er at 2003-kullet i Øyestad og Kragerø har spilt mot hverandre siden de sprette en ball. Nå møtes de igjen og det har vært mange, tøffe matcher lagene mellom opp gjennom. Nå er det riktignok 2.divisjonslagene til Øyestad og Kragerø som møtes, men stammen i hvert lag springer likevel ut fra 2003-årgangene.

Kjetil Øygarden (t.h) og Asle Gran møter den gamle storspilleren Stig Gurrich og hans Kragerø søndag. 49 år gamle Gurrich kan bli å se på banen for gultrøyene. Det spørs for Øygarden og Grans del.

Stig Gurrichs sønn, Lars Eivind S. Gurrich, har satt inn 52 mål før lørdagens match (9.plass på toppscorerlista i 2.divisjon avdeling 2), mens Jonas Haugen Pedersen – bror til Kristoffer Haugen Pedersen, er mestscorende med hele 81 mål (2.plass).
For Øyestads del ligger Marius Trøan Nilsen på 4.plass med 70 mål, Sverre Asser på 6.plass med 61 mål og Henrik Øygarden på 7.plass med 57 mål. Oscar Gran har scoret 12 mål for Øyestad i 2.divisjon så langt.

Marius Trøan Nilsen er sentral for Øyestads 2.divisjonsherrer. Her i aksjon mot ROS tidligere i sesongen. Foto: Preben Stenseth

Øyestad ligger på 6.plass med 10 poeng, mens Kragerø ennå ikke har tatt poeng i divisjonen denne sesongen og ligger sist.

Erik Christiansen i støtteapparatet opplyser overfor oifarendal.no at kiosken selvsagt er åpen lørdag!