Endelig møtes kompisene til trenerduell – ØIF Arendal

Endelig møtes kompisene til trenerduell

Kristian Kjelling og André Jørgensen Hofstøl var begge venstrebacker, proffer i Spania, sammen på landslaget og er på samme alder. Nå møtes de ansikt til ansikt første gang som trenere.

André Jørgensen Hofstøl og Kristian Kjelling møtes for første gang som trenere for hvert sitt topplag.

– Drammen er så gode som jeg trodde de skulle være før sesongen. Kristian har fått frem et solid lag og det er ikke overraskende at de innehar sølvplassen, vurderer André Jørgensen Hofstøl før kommende onsdags medaljekamp i Sparebanken Sør Amfi.

Kvalitetstegn
ØIF Arendal har trøblet uvant mye i høst og gått på en hjemmesmell mot Fjellhammer, bortetap mot Halden og rotet bort en grei ledelse hjemme mot Kolstad. Drammen har også tapt for Fjellhammer og Halden, men slått kraftig tilbake i de siste kampene og inntatt sølvplassen i Rema 1000-ligaen. Begge lagene har tapt knepent for serieleder Elverum.
– Akkurat nå er vi i flytsonen, men det har variert kraftig denne sesongen, sier Kristian Kjelling og sikter til nettopp de to tapene mot Halden og Fjellhammer.
– Et kvalitetstegn at slike resultater skjer i Rema 1000-ligaen?
– Ja, det vil jeg si. Jeg reagerer når noen kaller slike tap for arbeidsuhell. Halden har vist seg som et sterkt lag som vant fortjent mot oss og Fjellhammer det samme. Det nytter ikke å tro at man kan spille godt i forsvar for deretter tro at alt løser seg selv. Skal man vinne må man være på og være i flytsonen. Å tape mot Halden og Fjellhammer er ikke arbeidsuhell. Det ville være å nedvurdere deres kvaliteter. Bak Elverum er det veldig jevnt og mye handler om å finne flyten over tid, fastslår Kjelling.

Kristian Kjelling.

Kompiser
Kommende onsdag blir det første gang André Jørgensen Hofstøl og Kristian Kjelling møtes ansikt til ansikt som trenere. Foruten at de spilte på samme plass på banen i spillerkarrieren, var på landslaget på samme tid, har vært proffer i spansk håndball, dansk håndball og er på samme alder, har de aldri møttes ansikt til ansikt som trenere for hvert sitt lag. Kjelling gjennomfører det såkalte trener-4 kurset inneværende sesong, mens Jørgensen Hofstøl ligger ett år bak i utdanningsløypa. Det er med andre ord mange likhetstrekk mellom de to trenerne.
– Det er ikke noe jeg bruker mye tid på utover at det alltid er hyggelig å treffe Kristian. Jeg fokuserer på eget lag og hvordan troppen skal løfte seg etter de siste kampene, svarer Jørgensen Hofstøl.
– Så det er ingen fordel å vite hvordan Kjelling var som spiller for å vite hvordan han tenker som trener?

– Det er noen år siden vi var aktive og håndballen har endret seg kraftig siden da. Vi forbereder oss på vanlig måte ved å analysere Drammen på video, forklarer Jørgensen Hofstøl.
– Jeg tenker ikke mye på akkurat dét, men det er alltid fint å treffe en gammel kollega igjen som trener, medgir Kjelling som betegner stemningen i Drammen-troppen som god.
– Vi har slitt litt med skader i høst, men nå er troppen skadefri og da har spillet vårt også vært bedre, sier Kjelling.
Det samme er ikke tilfellet i ØIF Arendal. Laurits Rannekleiv, Herman Thysted og Magnus Søndenå er alle ute. Søndenå har et håp om å rekke cupfinalen mot Elverum i romjula, men blir neppe å se på banen mot Drammen.
– Selv om ØIF Arendal har flere skader, har de likevel den bredeste troppen om man ser bort fra Elverum. Selv om Magnus ser ut til å være ute med skade mot oss, har de fortsatt Paulsen og Lindstrøm i høyrebakspillerposisjon. Det sier en del om kvaliteten som ØIF Arendal råder over. Derfor må vi treffe maksimalt med alt vi gjør for å reise fra Arendal med to poeng. Vi møter også et lag som garantert vil gjøre alt for poeng på hjemmebane, mener Kjelling som mener det er vanskelig å forutsi for meg ettersom Drammen spiller en viktig European Cup-kamp før onsdagens møte.

André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza.

Tre møter
Onsdagerns kamp blir også spesiell for Drammens Sindre Aho, Hermann G. Vildalen og André Bergsholm Kristensen. De to sistnevnte valgte å si opp kontraktene med ØIF Arendal i vår. De meldte siden overgang til nettopp Drammen.
– Jeg tror det blir mer spesielt for dem å møte gamleklubben enn det blir for meg å stå ansikt til ansikt mot André, mener Kjelling videre.
André Jørgensen Hofstøl mener møter med gamle kjente kan vippe begge veier.
– Det handler som alltid og vanlig om å treffe med egen plan og gjøre jobben selv, fokusere på det vi skal gjøre og treffe på detaljer. Samtidig er det alltid spesielt for tidligere spillere å møte opp på gammel hjemmebane, men det kan gå begge veier når man man møter gamle kjente, mener ØIF-sjefen.

En luke
Kjellings Drammen har før onsdagens toppkamp plukket 18 poeng, mens ØIF Arendal har plukket 15 poeng. ØIF Arendal vil med seier kun ligge ett poeng bak, mens Drammen-seier vil skape en luke på fem poeng lagene mellom.
– Vi er midtveis i sesongen og det er mange poeng å kjempe om. Slik resultatene har vært i høst kommer det nye overraskelser i Rema 1000 og jeg tror ikke denne kampen avgjør for mye, utover at hvert selvsagt blir viktig når man oppsummeret til slutt, sier Kjelling videre som ikke tror Elverum kaster bort serieledelsen.
– Alt må fungere for å ta Drammen, men det blir en spennende kamp med mange kamper i kampen. Utover det må vi konsentrere oss om egne arbeidsoppgaver. Vi har litt å revansjere, avslutter André Jørgensen Hofstøl.

Billetter til onsdagens hjemmekamp mot Drammen i Sparebanken Sør Amfi kjøper du i ØIF-appen eller her på nettsiden.

PS: Intervjuene er gjennomført før Drammens bortekamp mot Dukla Praha i European Cup i helgen. Drammenserne tapte 28-29 på hjemmebane sist helg.