OM GAMLEKLUBBEN: – De har gått på et lite feilskjær – ØIF Arendal

OM GAMLEKLUBBEN: – De har gått på et lite feilskjær

Før sesongen ble Bergen Håndball lansert med store ord og vyer. Nå ligger de sist. Overraskende, mener tidligere Fyllingen-spiller Kristijan Jurisic før kveldens batalje i Sparebanken Sør.

Kristijan Jurisic mener ØIF Arendal har mye å gå på før møtet med gamleklubben Bergen (Fyllingen) i kveld.


-Jeg må si at jeg er ganske overrasket over Bergens posisjon på tabellen, medgir ØIF Arendal-målvakt og tidligere Fyllingen (nå Bergen) målvakt Kristijan Jurisic som overlort målvaktsjobben til kollega Ivan Eres i andreomgang mot Sandefjord søndag.
På grunn av de ferske smittevernstiltakene spilles kampen for tomme tribuner. Det er kun klubbens kampstab og funksjonærer med faste oppgaver som kommer inn.

Ligger sist
For Rema 1000-ligatabellen er ikke nådig med nysatsingen Bergen. Bergenserne ligger sist på tabellen med fire poeng. Sorttrøyene har vunnet en kamp og spilt to uavgjorte. Det står i sterk kontrast til hva klubben håpet på før sesongen.
– Før sesongen byttet de som kjent navn for å appellere til hele byen og på sikt bli et topplag. Nå har det vist seg å ha blitt et lite feilskjær med tanke på posisjonen på tabellen. De har dessuten ikke helt fått den støtten de kanskje hadde håpet på og da er det naturlig at det gjør jobben vanskeligere, mener Jurisic som hadde en god mandag etter seieren mot Sandefjord søndag kveld.
– Følelsen er ganske god. Vi har enda ikke kommet helt opp på det nivået vi ønsker og vil gjerne vise at vi kan enda bedre enn det vi viste mot Sandefjord, sier den nybakte pappaen som kom tilbake til ØIF Arendal fra nettopp Bergen (Fyllingen) tidsnok til å vinne en ny serietittel med ØIF Arendal i 2018/2019-sesongen.

Ubrukelig
Det nærmer seg fire år siden Jurisic vendte nesen sørover til Arendal igjen. Derfor er hans førstehåndskunnskap om gamleklubben ikke lenger mye verdt, ifølge ham selv.
– Det har vært store utskiftninger siden tiden min i Bergen. Blant annet har de byttet trener og dirigenten i angrep spiller nå i ØIF, sier han og sikter til lagkamerat Mario Matic.
Derfor er det videoanalyse som gjelder.
-Forberedelser til kampene varierer naturligvis fra kamp til kamp. Nå har jeg rukket å holde på en stund og kjenner de fleste spillerne i ligaen. Da er det naturlig at det blir litt mindre video enn hva det var tidligere.

Slet sist
ØIF Arendal måtte slite for poengene i Bergen sist. Etter en katastrofal førsteomgang, som ble penere resultatmessig til pause (18-15), snudde ØIF Arendal – anført av Jørg William Fiala Gjermundnes og Richard Lindstrøm samt 37% redninger fra Jurisic – kampen og vant 32-30.
-Da viste vi en råskap og samhold som hjalp oss med å vinne kampen. Vi startet kampen helt katastrofalt, men klarte å snu det. Klarer vi å bygge videre på det og i tillegg kneppe opp enda ett hakk fra sist kamp så tror jeg nok at vi kommer til å levere varene på gulvet, mener han.
Han trekker frem danske Philip Holm – forøvrig bror til Fuchse Berlin og Danmarks Jackob Holm – og strekspiller Fredrik Clementsen som to sentrale brikker.
– Til tross for tabellposisjonen har de gode spillere. Philip Holm og Fredrik Clemetsen er i mine øyne de viktigste brikkene i laget, men de har også andre spillere som kan levere gode prestasjoner.

Avhengig?
– Har Bergen alt å vinne? Eller har dere alt å tape?
– Både og. Bergen er ganske avhengige av å ta poeng for å ikke havne altfor langt bak på tabellen, selv om de vet at det ikke blir en lett oppgave. For vår del er vi avhengige av et godt resultat for å ikke havne for langt bak i medaljekampen. Nå er vi to poeng bak bronsen og trenger litt medgang etter sure tap mot både Runar og Drammen, avslutter tidligere Fyllingen (Bergen)-spiller Kristijan Jurisic.

Kampen i Sparebanken Sør Amfi har avkast klokken 18:30 onsdag i Sparebanken Sør Amfi.

PS: Bildet på forsiden i denne saken er tatt av Fjellhammer/Harald Grundel.