ØIF Arendal-spiller på månedens lag igjen! – ØIF Arendal
logo

ØIF Arendal-spiller på månedens lag igjen!

ØIF Arendals playmaker Mario Matic er tatt ut på månedens lag i Rema 1000-ligaen for andre gang denne sesongen.

– Vi har ikke den beste måneden bak oss i høst. Selv føler jeg at november ble trøblete for min del, ettersom ankelen min ikke har spilt helt på lag. Derfor er det litt overraskende at jeg ble tatt ut på månedens lag i november. Samtidig er det hyggelig at mine prestasjoner blir lagt merke til, sier Mario Matic på sedvanlig nøkternt vis til oifarendal.no.

ØIF Arendals playmaker Mario Matic ble i dag tatt ut på månedens lag i november i Rema 1000-ligaen.

På rad
Foruten Runars Christoffer Rambo (på månedens lag både i september, oktober og november) er Matic spilleren som kommer nærmest Runar-spilleren i antall uttak med sine to. ØIF Arendals playmaker kom også på månedens lag i oktober.
– Selv om vi resultatmessig har hatt bedre måneder var det likevel stor fremgang fra Halden-kampen til Runar-kampen, selv om sistnevnte endte i knepent tap. Vi arbeider hver dag med å stabilisere nivået vårt, slik at bunnivået heves. Der ligger hovedutfordringen vår, fastslår Matic.
I morgen venter Drammen på hjemmebane i Sparebanken Sør Amfi. Målvakt Sander D. Heieren og tidligere ØIF Arendal-kant August Baskår Pedersens innsats i november ble også belønnet med plass på månedens lag i Rema 1000-ligaen. Matic er krystallklar på at Drammen som vanlig har gjort hjemmeleksene i forkant av morgendagens kamp.
– Derfor må vi ha med oss noe ekstra lurt inn i jakten på to poeng, sier han.

Drammen
Matic er tydelig på at hjemmebanefordelen skal nettopp være en fordel.
– Vi spiller på hjemmebane, har tilskuere i ryggen og skal vinne på hjemmebane. Det er alltid vårt mål, selv om Drammen muligens på forhånd kan sies å være favoritt tatt den siste måneden i betraktning, fastslår han.
Han tror det onsdagens viktige hjemmekamp kan bli preget av fart og mye fin håndball.
– Ja, det kan det fort bli. Samtidig må vi kjempe og krige for poengene, mener Matic vel vitende om at det ligger flere håndballslag foran troppen frem mot jul og cupfinalen i romjula. Søndag venter Sandefjord i Jotunhallen, neste onsdag gjester Bergen Sparebanken Sør Amfi før seriespillet i 2021 avsluttes med Kolstad i Trondheim 21.desember. Punktum i 2021 settes med cupfinale i romjula.
– Kampbelastningen blir ikke noe problem og kan ikke sammenlignes med perioden i september og begynnelsen av oktober. Fysisk er vi klare for denne perioden, men vi må holde oss skadefrie og å stabilisere nivået vårt. Det siste er det viktigste og det må vi gjøre mot Drammen i morgen, fastslår han.

Vildalen
Matic har som alle andre fått med seg at Herman Vildalens skuddarm har vist seg frem i høst. Derfor blir det spesielt viktig å få forsvaret til å fungere optimalt i morgendagens kamp.
– Vi har hatt solide målvakter gjennom hele høsten. De har vært sinnsykt gode, men vi kan ikke forvente at de holder samme høye nivå hele tiden. Forsvaret vårt kan ikke svinge slik det har gjort. Vi vet hvor god Herman er og derfor blir forsvar- og målvaktssspillet som vanlig ekstremt viktig, avslutter månedens beste playmaker i Rema 1000-ligaen.

Foruten Matic, nevnte Baskår Pedersen (Drammen, venstre kant), Sander Heieren (Drammen, målvakt), Christoffer Rambo (Runar, høyreback) ble også Emil Johansson (Elverum, venstreback), Nickolai Strickland (Haslum, høyre kant) og Vegard Tennfjord (Haslum, strekspiller) funnet verdig en plass på månedens lag i Rema 1000-ligaen for november.

I følge Norsk Topphåndball er lagene tatt ut basert på tilbakemeldinger fra trenere, statistikk og fagjury i hall. Månedens lag ble presentert i TettPå som ble sendt klokken 16:00 tirsdag.

PS: Billetter til onsdagens kamp hjemme mot Drammen i Sparebanken Sør Amfi kjøper du i ØIF-appen eller her på nettsiden.