– Trickskuddet mitt sitter stadig – ØIF Arendal

– Trickskuddet mitt sitter stadig

Da Jørg William Fiala Gjermundnes hinket av banen etter overtråkk, måtte Lars Jakobsen børste støv av gamle triks.

Lars Jakobsen satt inn fem mål for ØIF Arendal i kveld. Hans ene var et solid trickskudd av godt gammelt Jakobsen-merke.

-Den tricken sitt fortsatt den, smiler Lars Jakobsen like etter kampslutt i Sparebanken Sør Amfi.
Han sikter til 16-14 scoringen som bar bud om at kampbildet var endret, etter at gjestene ledet 13-11 ved pause.

Overtok
For Jakobsen måtte hente frem gamle triks da lagkompis Fiala Gjermundnes hinket av banen tidlig i første omgang. Selv om det ble en del bomskudd, satt dansken inn fem mål og leverte syv målgivende pasninger offensivt mot Nærbø i 26-23 seieren i kveld. Dansken har lenge slitt med en vond ankel og fått konstatert to avrevne leddbånd. I høst har hans rolle først og fremst vært knyttet til forsvarspillet og ankomstspillet.
– Jeg var litt rusten i venstrebackrollen, for det har ikke vært så mye angrepsspill på meg på en stund. Ankelen er ikke helt på topp ennå, men den holdt idag, smiler Jakobsen som etter en drøy måned ute av spill dukket opp mot Fjellhammer i Lørenskoghallen torsdag.

Tok ansvar
Selv om hans rolle har endret seg med årene, fikk både Jakobsen og resten av troppens erfarne spillere kraftig beskjed i pausen om å heve seg noen hakk.
– Vi måtte se hverandre i øynene og bare bli enige om at fightingspiriten måtte opp mange hakk. Det var egentlig snakk om detaljer og vi var ikke så langt bak som det kanskje kunne se ut for dere på tribunen. Vi løftet oss og da Kristijan fortsatte med sine redninger måtte det bare gå veien. Når vi har en målvakt som tar halvparten av skuddene skal vi bare vinne, avslutter Lars Jakobsen.