KONG KRISTIAN AV SPAREBANKEN SØR AMFI! – ØIF Arendal

KONG KRISTIAN AV SPAREBANKEN SØR AMFI!

Kristijan Jurisic eide Sparebanken Sør Amfi i kveld! Han reddet 48% (!) av skuddene da ØIF Arendal snudde kampen mot Nærbø og vant 26-23.

KAMPFAKTA FINNER DU I BUNNEN AV ARTIKKELEN. ARTIKKELEN BLIR OPPDATERT!

For det var liten tvil om at Kristian Jurisic var nullstilt og matchklar etter torsdagens cupfest i Lørenskoghallen. Jurisic reddet Nærbøs tre første forsøk i kampen og satt standarden for hvordan han hadde tenkt å ha det i Sparebanken Sør Amfi i kveld. Selv om det delvis klabbet i det offensive spillet, ledet ØIF Arendal 7-4 etter 12 minutters spill. Da hadde Jurisic tatt halvparten av gjestenes skuddforsøk, men det som de fleste i hallen antakelig lurte mest på var om Jørg William Fiala Gjermundnes overtråkk var alvorlig. Han hinket av banen etter få minutter, løp litt på sidelinja men gikk så i garderoben. Da han kom ut igjen satt han seg på benken med genseren på.
Dermed måtte André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza disponere mannskapet på nytt. Fra før er som kjent både Laurits Rannekleiv, Herman Thysted og sist uke også Magnus Søndenå (vond skulder) på skadelista. Eirik Heia Pedersen er ikke tilgjengelig i kveldens kamp.

Dog, Nærbø kjempet seg inn i kampen og etter halvspilt omgang sto det 7-6 på tavla. Etter tjue minutter sto det 8-8 – takket være Jurisic redninger. Han holdt nærmest alene ØIF Arendal inne i kampen. Da Adrian G. Evensen satt inn 10-10 målet løftet taket seg, men jærbuene utnyttet ØIF Arendals feil i angrepsspillet og brukte tempovåpenet for alt det var verdt i første omgang. Nærbø ledet 13-11 til pause.


Andre omgang startet bedre enn første omgang ble avsluttet for ØIF Arendals vedkommende. Jurisic reddet igjen omgangens tre første skudd fra gjestene og fremover ble ballen satt i mål. Etter fire minutter var kampen snudd. Før det var gått syv minutter i andre omgang hadde Jurisic levert ikke mindre enn syv (!) redninger. Da Lars Jakobsen viste frem en dansk trickvariant ble det enda bedre stemning i Sparebanken Sør Amfi. Etter 38 minutter stot det 17-14 på tavla. Etter 46 minutter sto det 20-16 på tavla. Da hadde gamlefar selv, Sondre Paulsen, for alvor vist hva som bor i erfarne håndballkropper med flere perler fra høyreback.
Nærbø-spillerne maktet ikke å score flere enn fire mål på de 19 første minutter etter hvilen og frustrasjonen kulminerte da Ole Nærland fikk rødt kort etter en brutal takling av Mario Matic.
Stemningen gikk i taket da Richard Lindstrøm steg til værs og økte ledelsen til 22-18 etter 51 minutters spill. Lars Jakobsen ble fint spilt fri av Mario Matic på venstresiden minuttet etter og økte til 23-18. Etter at Jurisic på ny (!) reddet et av Nærbøs forsøk tok André Jørgensen Hofstøl timeout, vel vitende om at ØIF Arendal tidligere denne sesongen har kastet bort komfortable ledelser tidligere denne sesongen.
To og et halvt minutt før slutt sto det 24-22 på måltavla. Da reddet selvsagt Jurisic på ny og med halvannet minutt igjen på tavla hadde ØIF Arendal ballkontroll og da dukket Fredrik Venemyr og avgjorde kampen (25-22) med sitt første skudd for kvelden.

Venemyr satt også inn kampens siste mål og dermed vant ØIF Arendal 26-23!

Kampfakta ØIF Arendal – Nærbø 26-23 (11-13)
Rema 1000-ligaen menn
Sparebanken Sør Amfi
Tilskuere:
ØIF Arendals lag: Kristian Jurisic, Ivan Eres – Sondre Paulsen (5), Frederik Børm (), Mario Matic (3), Jørg William Fiala Gjermundnes (), Kristian Rammel (), Adrian G. Evensen (1), Lars Jakobsen (5), Frederik Venemyr (2), Henrik Øygarden, Olaf R. Hoffstad (4), Jakob Lorentzen, Kristoffer Haugen Pedersen, og Richard H. Lindstrøm (4)
Toppscorer Nærbø: 1311
Utvisninger: ØIF Arendal 3x 2 min, Nærbø 2 x2 min + et rødt kort.