KOMMENTAR: Her nytter det ikke å hvile – ØIF Arendal

KOMMENTAR: Her nytter det ikke å hvile

Merk deg datoen 29. desember. Da kommer Oslo igjen til å fylles opp av arendalitter i rødt og sort, men først venter hverdagen og Nærbø søndag – eller en ny håndballfest om man vil!

Slik så det ut i Oslo før cupfinalen i 2014!

Det var egentlig aldri tvil om hvilket lag som var best i Lørenskoghallen torsdag kveld. Uavgjort til pause ble til komfortable 30-24 og cupfinalebilletter for andre gang i klubbens historie. Hva som skjedde i 2014 husker de aller fleste av oss. Karl Johan ble fylt opp av glade arendalitter i ført rødt og sort. ØIF Arendal eide cupfinalen mot Bodø. Ikke bare vant Eirik Heia Pedersen, Sondre Paulsen, Kristijan Jurisic, André Jørgensen Hofstøl finalen mot Børge Lunds daværende klubb, Bodø HK – men Aust-Agder var omsider ute av idrettens bakgård hva ballidrett angår. Vi var best i 2014. Siden ble det to seriemesterskap på rad, før det tredje seriemesterskapet ble løpt inn i 2018/2019-sesongen.

Sine egne
Nå venter Elverum i cupfinalen og for serielederne spiller vår tidligere playmaker og svært godt like kroatiske arendalitt, Josip Vidovic. Nettopp møtet med Vidovic, som forlot ØIF Arendal under dramatiske omstendigheter i vår grunnet permisjonene som ble iverksatt, blir spesielt for ikke bare ham selv og alle ØIF-spillerne som har spilt med ham. Det blir en kamp i kampen – om kroaten i det hele tatt kommer på banen. For Vidovic har ikke vært toneangivende for sin nye klubb etter overgangen. Det var mange som mente mye da styret i ØIF Arendal måtte gå til det drastiske skrittet å permittere store deler av organisasjonen. Nå er første del av gjenreisningen gjennomført. Det var ikke særlig vanskelig å se følelsene til verken daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen, den vaskekte ØIF-gutten og trener André Jørgensen Hofstøl og ikke minst klubblegendene Eirik Heia Pedersen, Sondre Paulsen og Kristijan Jurisic heller. De har vært med på en cupfest før og vet hva som venter. Det er ikke rart de gleder seg.
Dog, i seriekampen i Terningen Arena var det lenge jevnt og tett mellom de kommende cupfinalemotstanderne, selv om det ble et knepent tap for våre helter. I en cupfinale kan alt skje, og det er ikke bare en klisje. For cup er cup og cupfinale er cupfinale. Det er vidåpent, selv om alle bookmakere og eksperter høyst sannsynlig vil peke på Elverum som favoritter før festen i romjula.

Sammen
Det som er helt sikkert er at vår by kommer til å bli representert av andre enn bare spillerne og støtteapparatet når vi skriver 29. juli. For etter coronaen – og historien tatt i betraktning, så lengter vi alle etter en opplevelse sammen. Man kan bare spørre de rundt 120 supporterne som farget Lørenskoghallen i går kveld. Ingen av de kommer til å glemme gårsdagens, og ei heller det som skal skje i Oslo om drøye halvannen måned. Våre fantastiske supportere gjorde seg bemerket, for å si det forsiktig.
Det andre som er helt sikkert er at elverumsingene heller ikke kommer til å bli sittende hjemme i skogen og vente på elgen i romjula. Derfor kommer Oslo Spektrum til å bli scene og åsted for en håndballfest på og utenfor banen. Det blir rett og slett julaften i reprise for alle som elsker håndball.

Men, først venter hverdagen. Og den heter Nærbø. Det er på tide å glemme cupfinalefesten for en stakket stund. For hverdagen krever beinhard arbeid, akkurat slik hele ØIF-organisasjonen, alle de frivillige som øser av sitt engasjement og gir av sin kompetanse for å flytte og utvikle klubben litt for hver dag som går, ØIF-supporterne i det som nå er blitt to (!) supportergrupperinger – en erfaren og en ungdommelig enn uten skrupler – og ikke minst klubbens trofaste og økende sponsorfamilie. Alle har jobbet målrettet sammen helt siden den heller lite hyggelige vinteren og våren i Sparebanken Sør Amfi. Vi har rett og slett blitt #LittBedreForHverGangViMøtes.

Gratulerer hele ØIF Arendal – vi har rett og slett fortjent dette! Nå kan resten av november og desember komme! Det står en stor familie bak dere, gutter! Det vil dere garantert legge merke til søndag i Sparebanken Sør Amfi.

For da venter hverdagen – eller nok en ny håndballfest som vi kaller det!

Kommentaren er skrevet av oifarendal.no sin nettredaktør.

NB: Billetter til ØIF Arendal – Nærbø klokken 18, finner du på nettsiden og/eller i ØIF Arendal-appen.