VANT 30-24: VI SKAL TIL SPEKTRUM ETTER SYV ÅRS VENTETID! – ØIF Arendal

VANT 30-24: VI SKAL TIL SPEKTRUM ETTER SYV ÅRS VENTETID!

Foran 120 tilreisende arendalitter viste ØIF Arendal hvem som var best i Lørenskoghallen i kveld. Nå blir det ny cupfinale i Oslo Spektrum i romjula – syv år etter cupgullet i 2014!

Kristijan Jurisic og ØIF Arendal snudde en dårlig start på kampen, slo tilbake og dro fra Fjellhammer i andre omgang i kveld.

Etter 13-13 til pause dro ØIF Arendal fra vertskapet i andreomgang og vant 30-24. Dermed er ØIF Arendal klare for klubbens andre cupfinale gjennom tidene!

KAMPFAKTA FINNER DU I BUNNEN AV ARTIKKELEN.

Artikkelen oppdateres.

Slik var kampen

Det åpnet halvnervøst for begge lag i en Lørenskoghall uten et eneste ledig sete. 120 av dem var opptatt av ØIF Arendal-su Det åpnet halvnervøst for begge lag i en Lørenskoghall uten et eneste ledig sete. 120 av dem var opptatt av ØIF Arendal-supportere og det var ikke vanskelig å høre verken Svermen eller DetRødeHjørnets tilstedeværelse. Dog, Fjellhammer åpnet best i målprotokollen og ledet 3-2 etter åtte minutters spill. Det gikk et stort sukk gjennom ØIF Arendal-delegasjonen på tribunen da forsvarsgeneral Frederik Børm gikk ned for telling. Han reiste seg imidlertid opp igjen etter å ha få fått vel røff behandling av Fjellhammers forsvar. Taklingen satt standarden for danskens del, for han var solid i første omgang. Vertene ledet 5-3 etter ti minutter spill.
Da dukket Lars Jakobsen, mannen som har slitt med skade den siste måneden og reduserte til 5-4. Etter et kvarters spill sto det 8-7 og ØIF Arendals trenerduo André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza tok timeout.
Mario Matic hadde etter 16 minutter spill allerede pådratt seg 2×2 utvisninger, noe som gjorde at Matic kun måtte spille angrep resten av omgangen.

Takket være gode aksjoner defensivt og offensivt – særlig Frederik Børm og Lars Jacobsen, snudde kampbildet seg. Etter 19 minutters spill gikk ØIF Arendal opp i ledelsen for første gang i kampen til 10-9.
Da Jørg William Fiala Gjermundnes økte ledelsen til 11-9 på et strålende langskudd etter ti minutter før hvilen, valgte Fjellhammer og ta timeout. Friskmeldte Lars Jakobsen økte deretter ledelsen til 12-9 med nok en suser bak fra banen, før Fjellhammer satt inn 12-10 sekunder etter. Da hadde grønntrøyene scoret på seks minutter. Etter 26 minutter viste Kristijan Jurisic at han igjen har lyst til å spille seg til en ny cupfinale med en fantomredning etter en Fjellhammer-kontring. Fjellhammers Hermann Schultz utlignet så til 12-12 to minutter før hvilen. Da var det fuket for månedens playmaker i Rema 1000-ligaen, Mario Matic som satt inn 13-12 på sitt lune vis. Fjellhammer utlignet så med en flott scoring til 13-13, noe som ble pauseresultatet.
Etter hvilen startet bedre for ØIF Arendal enn tilfellet var i 1.omgang. Olaf R. Hoffstad sørget for ledelsen 14-13 før klubblegenden sjøl, Eirik Heia Pedersen viste ikke bare en gang – men to ganger – hvorfor hans tilstedeværelse var ønsket etter at han la opp i høst. Etter 35 minutter sto det 17-14 til ØIF Arendal. Det begynte å se skikkelig positivt ut da Richard Lindstrøm hamret inn 21-15 etter 42 minutters spill. Olaf R: Hoffstad hadde en god dag på jobben og satt inn 22-16 like etter. Halvveis i andre omgang hadde Fjellhammer kun maktet å sette inn fire mål.
Lindstrøm fortsatte å vise frem skuddarmen og økte til 23-17.

Etter 39 minutter økte Olaf R. Hoffstad ledelsen til 19-15 og videre til 20-16 etter 40 minutters spill. Etter 49 minutters spill hadde Fjellhammer redusert til 23-19.
– Vi er fire foran og elleve minutter unna Spektrum, formante André Jørgensen Hofstøl i påfølgende timeout.
Mario Matic tok sjefen på alvor og løp inn 24-19. To minutter før slutt sto det 28-24.

ØIF Arendal vant til slutt 30-24!

Kampfakta Fjellhammer – ØIF Arendal 24-30 (13-13)