Bekrefter landslagsspilleres exit – ØIF Arendal

Bekrefter landslagsspilleres exit

I dag meldte det anerkjente håndballnettstedet Handball World at Kiel, Flensburg og Magdeburg sier farvel til Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og Magnus Gullerud når kontraktene deres går ut.

Onsdag erfarte både TV2 og NRK at Kolstad-sagaen begynner å nære seg en realitet med signeringer av høy klasse. TV2 skrev derimot i går torsdag at «det hersket full forvirring», da Kiels sportsdirektør uttalte at han ikke hadde snakket med en eneste Kolstad-representant om Sander Sagosen. I dag fredag meldte det refererte håndballnettstedet Handball World at Kiel-direktør Viktor Szilagyi har akseptert avgjørelsen om at Sagosen forlater Kiel når hans kontrakt går ut etter neste sesong.

https://arendal.nth.webcore.no/2021/10/29/ny-hovedsponsor-vi-er-imponert-av-oif-arendal/
Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det samme gjorde Flensburg-direktør Dierk Schmäschke i en pressemelding vedrørende Magnus Abelvik Rød, ifølge Handball World. Pressemeldingen kom ut på samme tid fredag som Kiel sendte ut sin. Direktøren i den nord-tyske klubben la i pressemeldingen ikke skjul på at de gjerne skulle ha hatt den tidligere Bækkelaget-spilleren Magnus Abelvik Rød med videre også etter at hans kontrakt også går ut i 2023.
I øst-Tyskland sendte Magdeburg ut en tilsvarende pressemelding, også på den samme tid ifølge det anerkjente nettstedet, der hovedtrener Bennet Wiegert uttalte at Magnus Gullerud vil bli savnet når hans kontrakt med de tyske mesterne i klubb-VM går ut til sommeren. Dermed bør ingen være overrasket om den norske landsagstrioen formelt blir lansert som Kolstad-spillere denne helga. Det er tidligere Elverum-spiller og håndballeksperten Rasmus Boysen som har forfattet nettsaken på nettstedet: https://www.handball-world.news/en/news-2-1-1-136446.html

Torsdag meldte Nettavisen at den norske landslagsmålvakten Torbjørn Bergerud, Frisch-Auf Gøppingen-spiller og tidligere Elverum-spiller og nåværende Kielce-spiller Sigvaldi Gudjonsson også blir lansert som Kolstad-spillere. Bergerud er tidligere lansert som Paris SG-målvakt fra og med neste sesong, men franskmennene har hentet inn to nye målvakter. Dermed tyder lite på at Bergerud blir å se i den franske hovedstaden neste sesong.
Ifølge flere nettsteder er Kolstads plan å vinne sluttspillet sesongen 2022/2023, slik at Sagosen, Rød og antakelig enda flere spillere kommer til dekket Champions League-bord fra og med høsten 2023.
De nevnte nettsteder bebuder at Kolstad vil legge frem sine planer og nysigneringer til søndag, når trønderne er vertskap for Haslum i Rema 1000-ligaen.

Siste ord fra Trøndelag er neppe skrevet eller sagt.