Rumensk sjokk mot gullkandidat – ØIF Arendal

Rumensk sjokk mot gullkandidat

Elverum leverte på ny et sterkt resultat i Champions League i kveld, men det var i Romania den største overskriften kom.

Våre rivaler Elverum gjør det godt i Champions League om dagen. I kveld ble hviterussiske Brest et nummer for små. Elverum vant 30-27 i Hviterussland. Tobias Grøndahl ble nok engang mestscorende. Playmakeren satt inn ni mål. Seieren gjør at Elverum henger godt med i kampen om avansement fra gruppe A med sine åtte poeng.

Selv om de lærde antakelig kommer til å strides hvorvidt rumenske Bucurestis 31-29 over ungarske Veszprem er en oddsbombe eller et realt sjokk eller ei, er i allefall tomålsseieren et skikkelig varsku om hva rumenerne har planer om i årets sesong. Jubelscenene etter kampen var av det spektakulære slaget. I sommer hentet Bucuresti Barcelonas suksesstrener Xavier Pasqual og med ham ble det fart i spillerlogistikken i den rumenske hovedstaden. Den meritterte franskmannen Cedric Sorhaindo er for norske lesere den mest kjente av spillerne som nå tjenestegjør under spanjolens ledelse. Veszprem har en av håndball-Europas største budsjetter, med mål om å stige helt til topps i Champions League. I kveld holdt verken budsjetter eller meritterte stjerner for ungarerne.

Etter at nevnte Pasqual forlot den katalanske Champions League-mesteren i sommer, har hverken spill eller resultater vært like sterke som de foregående årene. Pasquals gamleklubb Barcelona maktet kun 33-33 mot Porto i kveldens runde.

Neste uke byttes derimot europeiske klubbturneringer ut med landskamper. Norges landslag spiller Gjensidige Cup i Trondheim, mens vår egen Mario Matic og rekruttlandslaget spiller to kamper i Polen. Jakob Falk Lorentzen skal i aksjon for juniorlandslaget og Frederik U. Venemyr for u-landslaget.

Her er er samtlige resultater fra kveldens runde i den gjeveste europacupen: https://ehfcl.eurohandball.com/men/2021-22/standings/#group-phase