NOMINERT TIL ÆREFULL PRIS:- Overrasket, glad og ydmyk – ØIF Arendal

NOMINERT TIL ÆREFULL PRIS:- Overrasket, glad og ydmyk

Det var Svermen-sjef, selvutnevnt showmann og frivillig i ØIF Arendal Jørn Holmestrands første reaksjon, da han fikk beskjed om at er en av fem nominerte til prisen «Årets ildsjel» i Aust-Agder.

Svermen-leder Jørn Holmestrand i kjent positur når ØIF Arendal spiller kamp.

DU KAN GI DIN STEMME TIL JØRN; SJEKK I BUNNEN AV ARTIKKELEN FOR LINK.

– Kjempeoverrasket, glad og ydmyk, beskriver Jørn Holmestrand egen reaksjon da Agderposten ringte ham opp og fortalte ham at han er blant de fem nominerte til den gjeve prisen «Årets ildsjel» 2021. Prisen deles ut på Idrettsgallaen som avholdes i Sparebanken Sør Amfi lørdag 6. november.
– Man blir ydmykt av slikt, gjentar han overfor oifarendal.no sent onsdag kveld.

Flere roller
Holmestrand er kjent for de fleste som leder av ØIF Arendals supportergruppe Svermen. Han har vært leder siden 2012 og er primus motor for bussturer og organisering rundt en av håndball-Norges beste – om ikke den beste – supporterklubber i håndball. Den opprinnelige Asker-mannen flyttet til Arendal for 30 år siden og hans inntog i arendalsidretten har ikke gått upåaktet hen. Ifølge Agderposten var den tidligere politimannen og redningsmann i luftambulansen, sentral i bedriftsidretten på sykehuset i Arendal. Om ikke hans mangeårige innsats i nevnte er nok, er han også en bidragsyter i det frivillige apparatet rundt ØIF Arendal.

2021/2022-sesongens offisielle portrett av Jørn Holmestrand. Foto: Jan Espen Thorvildsen

– Uten den frivillige gruppen av frivillige, som teller over hundre flotte folk, hadde det ikke vært mulig for ØIF Arendal å være den beste arrangøren i norsk håndball. Jeg er ekstra stolt av å være med i den gjengen. Samtidig føler jeg at det er mange som gjør mye mer enn meg, men jeg har en del ulike hatter som jeg sjonglerer på. Det går litt tid, men det er fantastisk å være en del av dette laget, sier han videre.

Outsider
Han legger ikke skjul på han alltid har vært en utfordrer til det mange betegner som klassisk sørlandsk mentalitet – avbalansert.
– Jeg utfordrer den sørlandske mentaliteten og forsiktigheten med å være «mye» på kamp. Men jeg elsker dette, jeg koser meg hele tiden. Jeg sier ofte til kona, som ikke er håndballinteressert; «du aner ikke hva du går glipp av», sier han til Agderposten.

Jørn Holmestrand går ikke stille i dørene når det er kamp.

I intervjuet med Agderposten nevner han også en kjepphest, som han senest i august proklamerte i alle ØIF Arendals kanaler; å få alle til å møte frem i klubbens farger. Holmestrand er også salgssjef i ØIF Arendal. Foruten Holmestrand er også Grete Skindlo (Grane Arendal Håndball), Eivind Baas (Dølemo IL), Elisabeth Jacobsen (Arendals Turnforening) og Anne Svenningsen (Hrani Islandsforening) nominert til prisen som rager skyhøyt i idretten.
– Kanskje ekstra spesielt for deg som er utenfra, for det er ikke mange nominerte gjennom årene som har kommet utenfra slik som deg?

Følelsesregisteret er ikke langt unna for Jørn Holmestrand når det ikke går slik han ønsker med ØIF Arendal-spillerne på banen.

– Det har jeg ikke tenkt på, men det er ikke lett for mennesker utenfra å få innpass i den sørlandske kulturen. Derfor tar jeg nominasjonen som et tegn på at jeg må ha gjort noe riktig, sier han stolt til oifarendal.no.
For en ting er å bli nominert, en annen ting er å bli plukket ut på den eksklusive lista som faktisk kan få den gjeve og ærefulle prisen.
– Alle som er nominert er vinnere, avslutter Jørn Holmestrand som er en av fem flotte representanter for frivilligheten i gamle Aust-Agder.

Hvem som får den gjeve prisen avgjøres lørdag 6. november.

Du kan stemme på Jørn her (ekstern link):