– Håper å være tilbake i januar – ØIF Arendal

– Håper å være tilbake i januar

Stortalentet Herman Thysted ble kneoperert i sommer. Nå håper han å være tilbake på nyåret, det sier stortalentet som er lei av å se håndball fra sidelinja.

Herman Thysted har de siste månedene byttet ut parketten med dedikerte opptreningsøvelser hos fysioterapeuten. Først i januar håper han å være tilbake der han trives best – på håndballbanen.

– Håpet er at jeg kommer tilbake på banen i januar. Det er det jeg håper og jobber for, forteller Herman Thysted til oifarendal.no.

Gikk galt
På forsommeren fikk han en smell i kneet som viste seg å være mer alvorlig enn først antatt. En del av menisken hadde falt av og operasjon ble det eneste saliggjørende. I slutten av juli la den tidligere Urædd-spilleren seg under kniven. Etter operasjonen var ro medisinen i halvannen måned.
– Så går det nok 4-6 måneder med rehabilitering før jeg er tilbake. Kjedelig, men dette skal jeg takle. Jeg vet at jeg skal tilbake og når jeg kommer tilbake skal jeg vise hva jeg er god for, sa en offensiv Thysted til oifarendal dagen etter operasjon.

Herman Thysted spås en stor karriere. Nå er imidlertid det viktigste å trene seg opp etter kneoperasjonen i sommer.

Nå er han midtveis i rehabiliteringen og januar peker seg ut om alt går som planlagt.
– Opptreningen så langt vært slitsom, kjedelig og krevende, men det har også vært deilig å komme tilbake og også se progresjon for hver økt, sier Thysted som driver opptrening hver eneste dag.

Fornøyd
For selv om han innehar statistikk-jobben på hjemmekamper, skulle han gjerne vært på banen.
– Det er kjedelig å sitte på tribunen, men samtidig er det deilig å se laget gjøre det bra, sier Thysted som nylig begynte med løpetrening i basseng hos Stoa Fysikalske senter i det nye helsehuset S5 på Stoa. Her følges han opp av Mats Gran Hansen, sier ØIF Arendals medisinske ansvarlig Ron Astrup.

– Herman er i full gang med opptreningen og følges opp tett opp av Mats, som er særdeles dyktig på kne-rehabilitering. Å løpe i vann to ganger i uka, gjør at han bygger kondisjon samtidig med vanlig kne-rehabilitering, sier Astrup som sier forventet tidshorisont er mellom 4-6 måneder etter en slik operasjon Thysted har gjennomført.
– Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å komme tilbake, sier Herman Thysted.

Thysted var i troppen i ti av tolv Rema 1000-ligakamper sist sesong. Den sesongen ble som kjent avsluttet ved nyttår.

Vi ønsker Herman lykke til med den videre rehabiliteringen!