Tapte høydramatisk oppgjør: – Vi skjønner lite av hva de driver med – ØIF Arendal

Tapte høydramatisk oppgjør: – Vi skjønner lite av hva de driver med

Sondre Paulsen var ikke nådig etter kveldens 29-31 tap mot Fjellhammer i kveld.

Det gikk mildt sagt ikke veien for ØIF Arendal i kveld mot Fjellhammer.

Artikkelen oppdateres.

-Når man blir blåst av på ting man har gjort de siste ti årene, skjønner man ikke så veldig mye. Ingen av lagene skjønner spesielt mye av dette. Vi skjønner lite av hva de driver med, sier en skuffet Sondre Paulsen med klar henvisning til kampens dommere i det som ble en høydramatisk kamp foran nesten 1500 tilskuere i kveld.

Kokte
For det kokte skikkelig i Sparebanken Sør Amfi i kveld. Både Fjellhammers Kristian Bliznac og ØIF Arendal-trener Luka Panza fikk to-minutters utvisninger. Richard Lindstrøm fikk rødt kort i sluttminuttene. Det var spesielt to episoder som både publikum og ØIF-spillerne reagerte på. Kristian Rammel ble dømt for brøyt til store protester og Sondre Paulsen fikk ikke straffe etter å ha bommet med Fjellhammers målvakt.
– Det er leit at dette blir fokuset. Vårt fokus forsvinner og det ødelegger en ellers god håndballkamp. Vi får bare ta lærdom av dette og ta en skikkelig revansj i semifinalen om noen uker, sier Paulsen som var tydelig skuffet etter kampslutt.
Paulsen presiserer at tapet skyldes egne feil mot en motstander som er bedre enn tabellsituasjonen tilsa før fredagens kamp.
– Vi brenner for mye i den viktige fasen på slutten. Vi visste på forhånd at det ville bli en knokkelkamp. I fjor stjal vi ett poeng her hjemme, vi vant i oppkjøringen og taper idag. Nei, dette var ikke bra. Vi kan gå hjem og legge skylden på dommerne her, men det blir vanskelig når det blir som det gjør. De eneste som kan gjøre noe med dette her i neste kamp er oss selv. Ingen andre, medgir Paulsen som måtte svare på spørsmål mens resten av spillerne gikk slukøret inn i garderoben.
– Nå må vi analysere dette her ordentlig. Det står ikke på revansjelyst nå for å si det slik, sier Paulsen og tenker på semifinalen mot Fjellhammer 11. november.

Slik var kampen
ØIF Arendal åpnet sterkt og ledet 4-1 etter ni minutters spill. Mario Matic var særlig skarp og fortsatte i samme driv han har gjort hele høsten. De gulkledde gjestene kjempet seg inn og var både heldig og dyktige fremover, men straffekast klarte de ikke å få forbi Kristijan Jurisic. Han tok to i innledningen i kampen. Etter tjue minutters spill sto det 9-8 til ØIF Arendal. Da hadde også Jørg William Fiala Gjermundnes meldt seg på med to mål. Fjellhammer bet seg fast og nektet ØIF Arendal å dra fra. Etter 25 minutter sto det 12-11 på måltavla i en omgang som par preg av mange straffer til hvert lag. På slutten av omgangen fikk Fjellhammer blod på tann og lykkes med sine skudd bak fra banen, men det var ØIF Arendal som gikk til pause med 15-14 ledelse.
Lagene fulgte hverandre videre i andre omgang, men etter 42 minutters spill sto det 21-22 på måltavla. Særlig Herman Schultz fikk treffe litt for bra sett med ØIF-øyne, selv om Kristijan Jurisic noterte seg for flere redninger. Etter 47 minutter var kampbildet likt med 23-23 på tavla. Kampen bølget frem og tilbake og etter 50 minutter var stillingen 25-25. Det ble hett på benken også. Luka Panza pådro seg en to-minutters utvisning etter heftige protester på at Sondre Paulsen ikke fikk straffe da han ble taklet og bommet alene med Fjellhammer-målvakten. Mario Matic pådro seg en utvisning sekunder etter – til store protester. Syv minutter før slutt sto det 27-27 med to ØIF-spillere i manko. To og et halvt minutt før full tid satt Benjamin Berg inn 29-29 og Richard Lindstrøm pådro seg rødt kort i situasjonen. Deretter spilte ØIF Arendal og Jørg William Fiala Gjermundnes seg gjennom, men bommet. Deretter scoret Fjellhammer og tok ledelsen 30-29. Minuttet før slutt bommet Magnus Søndenå på straffe. Fjellhammer scoret ytterligere en gang og vant 31-29.