KAMPDAG: Blir Matic helten igjen? – ØIF Arendal

KAMPDAG: Blir Matic helten igjen?

Om du var på plass da ØIF Arendal tok imot Fjellhammer på samme tid i fjor, fikk du erfare at håndball er en idrett der alt kan skje. Det var nesten et lite mirakel som utspilte seg de siste minuttene den gang. Blir det en reprise i kveld?

Mario Matic styrer ØIF Arendals angrepsspill. Vil han styre laget sitt til en like dramatisk kamp som det ble mot Fjellhammer for et år siden? Eller vil han styre skuta trygt inn i seiershavna?

Vi spoler tilbake til 18. oktober 2020 i Sparebanken Sør Amfi. Fjellhammer har overrasket stort og spilt en god håndballkamp i Sparebanken Sør Amfi. På måltavla står det 57:20 og ØIF Arendal har ballen. På resultattavla står det 23-26 til Fjellhammer. Så skjer det som faktisk nesten bare skjer i håndball – idretten vi bare beundrer og elsker. Den forutsigbare idretten der detaljer avgjør forskjellen mellom jubel og tårer.

Så skjer det som for det ene laget ikke skal skje, og for det andre laget det som skal skje om tro og ferdigheter går hånd i hånd. ØIF Arendals målvakt redder og Sander L. Simonsen spurter og skyter deretter ballen i mål. 24-26 står det på tavla. Denne sesongens komet i grønn drakt, Sondre Gjerdalen, bommer. Olaf R. Hoffstad bommer, før Gjerdalen bommer på ny. Så dukker Sondre Paulsen opp og reduserer til 25-26 med under minuttet igjen på klokka. Fjellhammers trener Kristian Bliznac legger følgelig timeout-kortet på bordet med 29:41 på tavla. Stusselige tre sekunder før slutt bommer et av de andre talentene i Fjellhammer-drakta, Benjamin Berg. Sekundet før slutt setter Mario Matic inn utligningen til 26-26. Kamp slutt. Et aldri så lite ran vil noen si. Andre mener det var vaskekte håndballkvalitet som viste seg da ferten av poeng kom innenfor rekkevidde.

Det eneste vi kan love i kveld er ny dramatikk. For kveldens kamp er ikke bare en Rema 1000-ligakamp. Det er også generalprøve til semifinalen i NM. Blir Mario Matic på ny avgjørende?

Kveldens kamp starter klokken 18 i Sparebanken Sør Amfi. Billetter kjøpes i appen eller på nettsiden! God kamp!