To nye sjokk og et nesten-sjokk i kveldens serierunde – ØIF Arendal

To nye sjokk og et nesten-sjokk i kveldens serierunde

Bunnlag satt potensiell medaljekandidat på plass med storseier, nykommer vant overraskende på bortebane og Kolstad var ett mål unna å ta poeng fra serielederen. Sa noen at håndball er kjedelig?

Det står ikke på dramatikk i årets utgave av Rema 1000-ligaen for herrer.

ØIF Arendal vant som kjent 33-30 borte mot nedrykksplasserte Tønsberg Nøtterøy og klatret igjen til 3.plass på Rema 1000-tabellen, men det var i to andre kamper det smalt skikkelig søndag kveld.

Sandefjord var poengløse før søndagens hjemmekamp mot Haslum. Sistnevnte sliter riktignok med skader, men har ambisjoner om noe helt annet enn å kjempe på nedre halvdel. Bedre ble det ikke i kveld da Sandefjord vant hele 30-22 hjemme i Jotunhallen. Sander Linderud ble den store helten med ti mål mot bæringene. Sandefjord ledet 12-10 til pause og økte ledelsen utover i andre omgang og vant hele 30-22. Dermed tok Sandefjord sine første poeng, mens Haslum overtok jumboplassen etter dagens runde.

Einar Veierød og Sandefjord vant søndag sin første kamp for sesongen, hele 30-22 mot Haslum som sliter tungt om dagen.

Men, dagens overraskelser og oddsbomber var ikke over med Sandefjords seier. Nyopprykkede Kristiansand ledet med fem mål i begynnelsen av andreomgang borte mot Bergen og holdt ledelsen helt inn og vant til slutt 32-29. Dermed tok tidligere ØIF-spiller Eirik Køpp og hans Kristiansand sin tredje strake seier i Rema 1000-ligaen. Haslum ble slått i sist i forrige serierunde. Svenske Joakim Larson og Sebastian S. Hansen scoret ni ganger hver for Kristiansand. Det er fullt mulig at kristiansanderen selv ikke ser på kveldens seier i Bergen som et oppsiktsvekkende resultat, men hardt satsende Bergen var forhåndfavoritts mot Kristiansand som har tatt mål av seg om å etablere seg i Rema 1000-ligaen denne sesongen.

Om ikke det skulle være nok, klarte de mye omtalte trønderne i Kolstad nesten å stjele ett poeng på hjemmebane mot Elverum. Elverum vant 29-28, etter å ha ledet 16-12 til pause i Kolstad Arena. Eskil Dahl Reitan og Gabriel Setterblom scorte syv mål for vertene, mens Dominik Mathe satt inn syv for serielederne. Til historien hører det med at Elverum manglet en rekke sentrale spillere ute med sykdom i kampen.
Det kan saktens også diskuteres hvorvidt Haldens 30-27 seier hjemme mot Nærbø også kan betraktes som liten bombe. Haldenserne lå under 13-15 til pause, men tok igjen jærbuene, gikk forbi og vant med tre på hjemmebane. Hannes Nystrøm ble hjemmelagets mestscorende med syv mål, mens Andreas Horst Haugseng, Tord Haugseng, Mike W. Lønne og Preben L. Nord-Varhaug alle scoret fem hver for gjestene. Morten Nergaard stoppet hele 37% av Nærbøs forsøk.

Dermed var det «kun» Runar Sandefjord og ØIF Arendal som gjorde jobben som var forventet – uten nevneverdig dramatikk – søndag kveld. Runar Sandefjord slo tilbake etter å ha tapt hele 50-30 (!) borte mot Elverum i cupen i sist kamp. Sondre Gjerdalen fortsatte med sitt gode spill og scoret fem mål for Fjellhammer, mens Christoffer Rambo nok engang var bankers foran mål med nye åtte på statistikken. Runar vant 34-25 mot Fjellhammer. Sistnevnte er for øvrig ØIF Arendals motstander i semifinalen i NM 11. november.