VANT: – Vi skal ikke slippe oss ned slik – ØIF Arendal

VANT: – Vi skal ikke slippe oss ned slik

Selv om det ble 33-30 seier mot Tønsberg Nøtterøy i kveld, maner toppscorer Magnus Søndenå til skjerpings. Første omgang var solid, andre omgang under pari er den tidligere Danmark-proffens dom.

Sander L. Simonsen satt inn seks mål søndag kveld, mens toppscorer Magnus Søndenå satt inn syv.

– To enkle poeng? var spørsmålet Direktesport stilte kampens toppscorer banens beste spiller med syv mål like etter kampslutt.
– Det er dine ord. Det synes jeg ikke. Førsteomgangen var solid, men vi slurver i andreomgang, svarte Søndenå blant annet.

Ledet stort
For ØIF Arendal ledet hele 19-11 midtveis i kampen mot Robert Hedins mannskap søndag kveld. Solid forsvarsspill og vilje til å løpe sendte lagene inn i pause med åtte målsforskjell. Kontringsspillet var dels en fryd å se på.
– Mario (red.anm: Matic) er veldig god i den fasen, sier Søndenå videre.
– Hva skjer i andre omgang?
– Spør du meg, spør jeg deg, svarer Søndenå før han får tenkt seg om.
– De byttene skal ikke ha noe å si. Vi skal ikke slippe oss ned. Det er det mentale og samtlige må gå i seg selv. Det er de samme spillerne som starter første omgang som også starter etter pause, mener Søndenå til tross for at det i realiteten ble en komfortabel seier i Nøtterøyhallen i kveld.Utvikling
André Jørgensen Hofstøl sier at han ønsket å involvere så mange spillere som mulig utover i kamper.
– Det er viktig å gi spilletid til hele troppen. Det er slik vi skaper læring, men vi får heller trekke lærdom av at vi ikke skulle ha byttet så mange spillere på en gang, mener han.
Han betegner forøvrig førsteomgangen som fantastisk.
– 5:1-forsvaret vi setter opp er solid og deilig å se at vi har det nivået inne. Eirik gir oss også en ekstra dimensjon i 5:1-forsvaret vårt, sier Jørgensen Hofstøl om kveldens Heia Pedersen-comeback.
-Var du bekymret på slutten?
– Det skal ikke mye til for å gå på noen solide blemmer mot antatt svakere motstand. Jeg er godt fornøyd med to poeng, men misfornøyd med måten vi taper andre omgang på, mener han videre.
Kampen under etter var det toppscorerne Magnus Søndenå, Olaf R. Hoffstad og Sander L. Simonsen som kom best ut av det hele om man ser kampen under ett.
– Veldig betryggende å ha spillere som leverer og valser over Nøtterøy i første omgang, selv om Nøtterøys returløp var begredelig før pause, sier han videre.

Full kontroll
Sander L. Simonsen mener ØIF Arendal hadde full kontroll på kampen.
– Det viktigste er at vi får dratt seieren i land og at alle får spilt. Vi har full kontroll gjennom hele kampen etter en solid førsteomgang, sier Saltrød-mannen.
Han er fornøyd med egen innsats i oppgjøret.
– Ja, det sitter bra i dag og uttellingen er bra. Deilig med en slik kamp for min egen del. Alt i alt en lagseier, oppsummerer Simonsen en drøy halv time etter kampslutt i Tønsberg.

ØIF Arendal vant 33-30 etter 19-11 til pause.