Trenger ikke å holde noe hemmelig – ØIF Arendal

Trenger ikke å holde noe hemmelig

Det er forsvarsgeneral og strekspiller Frederik Børms inngang på fredagens hjemmekamp mot Fjellhammer, som blir en generalprøve på semifinalen i NM. Eller?

André Jørgensen Hofstøl og Frederik Børm drøfter detaljer etter seieren mot Halden. Fredag venter Fjellhammer.

-Vi tenker kun på neste kamp og den skal vinnes. Og det er på fredag, svarer Frederik Børm.
Dansken har markert seg som den forsvarsgeneralen og strekspilleren trenerkollegene Luka Panza og André Jørgensen Hofstøl nettopp hentet ham for å være i sommer. Skussmålene fra trenerne og medspillerne har vært mange gjennom høsten.

Generalprøve
Fredag venter Fjellhammer i Rema 1000-ligaen hjemme i Sparebanken Sør Amfi. Grønntrøyene har blant annet har slått Drammen denne sesongen. Forrige sesong var det ØIF Arendal som stjal et poeng på hjemmebane etter en heroisk sluttspurt.
– Hvor farlig er det å være favoritter der alle forventer seier?
– Jeg vet ikke hvor farlig det er, men om man vil være med i toppen, så krever det at man håndterer et slikt press og presterer. Jeg synes vi fikk kjørt en veldig bra match mot Tønsberg Nøtterøy. Så lenge vi får spille vårt eget spill og gjør hverandre gode, så er vi bra, sier Børm.

Fjellhammer er som kjent siste hinder i cupen på vei mot en ny cupfinale. Semifinalen er berammet til 11. november.
– Og kommer dere til å vise alt av taktikk og spill for å ha noen ess i ermet å trekke opp frem i semifinalen?
– Som sagt tenker vi kun på neste kamp, svarer han om muligheten for å holde litt igjen i det som blir generalprøve fredag kveld i Sparebanken Sør Amfi.

Sentral rolle
Den taktikken har vist seg å fungere gjennom høsten, både for hans egen del men også for resten av troppen. Selv har Børm spilt godt denne høsten og fått en større rolle i angrepsspillet enn først antatt grunnet Laurits Rannekleivs skadefravær. I Rema 1000-ligaen har han scoret 22 mål før fredagens hjemmekamp mot Fjellhammer. I cupen har han satt inn 11 mål. Målene i kvalifiserigskampene til EHF European League kommer i tillegg.
– Jeg er glad for å være i Norge og ha kommet inn i et lag med masse gode gutter. Jeg synes alltid jeg kan gjøre det bedre, og har samtidig lysten til å gjøre det og bli en bedre spiller. Det er viktig at den lysten er på plass, avslutter Frederik Børm.

Fjellhammer kommer garantert til å merke hans lyst og sult på nye to poeng fredag.

PS: Ikke kjøpt billetter til fredagens kamp? Kjøp i appen eller her på nettsiden.