JØRN GIR JERNET: – Jeg må lære å gå på nytt – ØIF Arendal

JØRN GIR JERNET: – Jeg må lære å gå på nytt

Vår alles Jørn Holmestrand går en annerledes sommer i møte. Beina må opp fra bakken, men han lover at beina igjen er å finne i Sparebanken Sør Amfi over ferien. For det var aldri snakk om å sette seg selv på sidelinja fra høsten av. Dette må skje nå.

Supportersjef og salsgansvarlig øst i ØIF Arendal, Jørn Holmestrand, melder om vellykket operasjon. Nå begynner den lange veien tilbake. For Jørns plass i Sparebanken Sør Amfi skal ikke stå tom.


– Ikke tale om! Jeg skulle egentlig ha blitt operert til høsten, men det hadde ikke gått. Heldigvis dukket det opp en mulighet nå. Nå venter tre måneder med kroppen i stolen, beina høyt og en utholdelig lengsel etter å være i hallen for å oppleve håndball. Altså, det hadde aldri vært aktuelt å sitte hjemme når håndballsesongen kastes i gang til høsten. Det måtte bli nå, fastslår Jørn Holmestrand om den omfattende operasjonen som fant sted torsdag.

Holmestrands
Vår allestedsværende supporter snekret seg i forkant av operasjonen ny platting, til bruk gjennom rehabiliteringsperioden gjennom sommeren.
– Der kommer du til å finne meg de neste månedene. Jeg kan tillate meg å hvile gjennom sommeren, men til høsten er Jørn tilbake. Med jern i ankelen. Jørn gir jernet, ler han – evig optimist, slik vi kjenner ham.
For å ta det hele i en viss rekkefølge: Jørn Holmestrand – Svermen-leder og salgssjef i ØIF Arendal, ble torsdag operert på sykehuset i Arendal.

En omfattende ankeloperasjon var etter år med sterke smerter, det eneste saliggjørende for den nå pensjonerte redningsmannen i ambulansetjenesten. Hard slitasje over mange år, gjorde ankelen ustabil.
– Slitasjegikt er vel det dette kalles, forteller han.
Smertene ble til slutt så store at en operasjon måtte på plass. Fire skruer av hardt metall har funnet bolig i den ødelagte ankelen.

Det tok ikke mange timene etter operasjonen, før Jørn kom seg inn på klubbens nettside for å se siste nytt.

Avstivning
– På godt norsk kalles det å stive av ankelen. Nå er det ingen bevegelse, kun litt utover-rotasjon. Jeg må lære å gå på ny, forteller han fra sykesenga på sykehuset i Arendal.
Hans velkjente bakgrunn fra ambulansetjenesten, gjør at han har sett mer enn nok av tragiske ulykker og personskader.
– Man blir vel litt herdet av å ha vært i en slik jobb. Derfor ønsker jeg egentlig å følge operasjonen via en dataskjerm, men det fikk jeg ikke lov til. Kan du skjønne det? humrer han.

Skryter
Han nærmest krever at nettredaksjonen løfter frem hans tilfredshet rundt både helsepersonellet og kirurgen, Cecilie Gundersen. Operasjonen ble gjennomført etter planen. Livskvaliteten skal etter planen stige i takt med både uker etter operasjonen og ikke minst rosinen i pølsa; Sparebanken Sør Amfi i kombinasjon med håndball med hans kjære ØIF Arendal på parketten.
– Jeg må få sagt at jeg er heldig som slipper ordinær gips. Jeg skal heller bruke en såkalt «walker», en type støvel som man tar når man bevege seg.
-Selv om det er sommer og lys i corona-tunnelen, seriestart i september og ikke minst at ankelsmertene skal forsvinne, så skal jeg lære å gå på nytt. Krevende, men motivasjonen er ikke så vanskelig. Jeg har ingen planer om ikke å sitte i Sparebanken Sør Amfi til høsten. Jeg skal stå på egne bein og gjøre mitt for at gutta føler Svermen som en ekstra mann når det braker løs.

Enda bedre utgave!
-Jeg lover at gode gamle Jørn blir enda bedre når vi kommer dit, lover han.
Det trenges høyst sannsynlig når Skarpnes Invitational – med Aalborg, Magdeburg og Bjerringbro-Silkeborg, gjester Jørns andre hjem 13.-15. august.
– Der skal Jørn være. Basta bom. En rehabilitert ankel eller ei. Jeg gleder meg som en unge, stråler han.

Det er vel få som stråler på samme måte dagen etter en operasjon. Det gjør Jørn. Vår dedikerte mann gir rett og slett jernet. Bokstavelig talt, for klubben i suppoertersjefens hjerte.

God bedring, Jørn!