Mr. Svermen: – Vi må snart få sluppet løs den energi-bomba som er i denne byen om dagen – ØIF Arendal

Mr. Svermen: – Vi må snart få sluppet løs den energi-bomba som er i denne byen om dagen

Svermen-leder Jørn Holmestrand tripper langt fremme på føttene om dagen. Post-corona kan ikke komme tidsnok. Han ser – med egne ord: «ekstremt lyst på kommende sesong» – og all moroa som venter alle som er glad i den sorte og røde drakta.

Ert ikonisk bilde etter en ØIF Arendal-oppvisning i Sparebanken Sør Amfi i 2018. Til venstre står vår tidligere islandske strekspiller Einar Ingi Hrafnsson.

– For å si det litt forsiktig: Det er klart en supporter-sjel lider når en spiller som Josip har valgt å forlate oss for erkerivalen, men jeg unner Josip alt godt. Men, han hadde kanskje ikke trengt å velge Elverum da. Noen spillere brenner seg fast i minnet, og Josip er en slik for meg. Samtidig er det et kvalitetsstempel at seriemesteren synes våre spillere er så gode at de henter dem. Foreløpig ligger Elverum to steg foran oss på parketten, men slik blir det ikke fremover, gestikulerer og mener Holmestrand – akkurat som en ekte supportersjef med et par ekstra lag med klubbfølelser kan.

Fremover
Det er ikke gårsdagens overgang til erkerivalen, som egentlig har fått Holmestrand opp av stolen og påskekosen – eller, den stolen sitter han for øvrig sjeldent på. Som mange vet, er Mr. Svermen også ansatt i klubbens salgsavdeling, og er det noe vår supporter-sjef og salgsmann vet å snakke om – så er det fremtiden og alt vi skal få til. Den kan ikke komme raskt nok. Han er på godt sørlandsk drid lei alt som har med corona, karantene, avlyste håndballkamper og smittevern.
– Den største forandringen som har skjedd her i byen de siste ti årene, er at nå vet spillere som kommer til Arendal, at de kan bli skikkelig gode. Vi er en populær klubb, som mange husker resten av livet etter å ha vært her. Mange blir også boende i distriktet etter karrieren. Ser man på kalenderen, er det vel fem måneder til seriestart. Det er et hav av tid, mener han.

Skal vi tro oifarendal.no sin egen reportasjeserie om gamle helter – tidligere ØIF Arendal-spillere i utlendighet – er vår allestedsnærværende mann inne på noe: Gjennomgangsmelodien blant tidligere ØIF-ere er stolthet av å ha vært en del av ØIF Arendal-familien.
– Det er mange spennende typer som vil til oss. Det er en posisjon vi skal være stolte av og som vi skal forvalte klokt.
-Om jeg får viljen min, skyter han raskt inn.
– Er det en ting jeg har lært meg i alle disse årene, er det at spillere og trenere kommer og går. På banen kan man alltids erstatte og få frem nye, men for oss supportere ønsker vi selvsagt spillere som har en personlighet, som også løfter klubben for alle som er med og rundt den, fortsetter han.

Og da er vi raskt inne på en løsning han ivrer for.
-Løsningen med André og Luka har jeg enorm tro på. De to gutta der snakker veldig godt sammen. Det er tydelig å se på feltet at de har en solid kommunikasjon. De har en solid statistikk å forsvare (red.anm: 6 seire på 7 forsøk). Kjenner jeg dem begge rett, er det ikke særlig interessert for noen av dem å gjøre den statistikken dårligere. De fremstår som veldig sultne på å skape stolthet. Et bedre utgangspunkt kan ikke være mulig å starte fra. Jeg storgleder meg, forteller mannen – som etter alle solemerker er blant landsdelens mest entusiastiske og energirike herrer.

Skal lempes ned
Når det som med tiden blir kommende sesongs spillertropp, mener Holmestrand at ØIF Arendal selvsagt er en toppklubb som skal være med helt inn i seriespill, cupspill og sluttspill. Det er plass til flere pokaler og utmerkelser i pokalskapet som står i Sparebanken Sør Amfi. Og da er vår mann inne på noe som ikke kan komme raskt nok på plass for Holmestrands håndballfølelser: Den planlagte utvidelsen av Sparebanken Sør Amfi, næringslivet som bare venter på den store post-corona-tiden og ikke minst batterifabrikk og alt som hører med. Han er heller ikke sen om å trekke frem hvilke muligheter som finnes om utvidelsen av fortet på Myra går etter planen.

-Kanskje det blir landskamper? Altså, ordentlige landskamper som betyr noe, skyter han inn.
– Vi får mye skryt for arrangementene, klubben ble vel årets markedsfører for få år tilbake og vi har en supporterklubb kun våre rivaler og venner i Innlandet kan matche. Det skjer og kommer til å skje så ekstremt mye bra her fremover. Vi skal bli håndball-Norges hardtslående hammer. Jeg er evig optimist. Det er ikke akkurat krevende å argumentere for hvorfor fremtiden ser utrolig bra ut. Alt dette – i tillegg til at vi allerede er en toppklubb, gjør at vi blir enda mer interessante for spillere som vil opp og frem. For er det en ting som er klart: Elverum skal lempes ned fra tronen og vi skal være den beste klubben i dette landet.
-Du er ikke snau, Jørn?
-Nei, jeg er ikke det, men – dette blir kanskje litt gærent: Du får la være å skrive alt jeg sier, men den energibomba som snart slippes løs her – i by og klubb, kommer til å minne om etterkrigstiden.
-For å dempe ordbruken litt, kan vi kanskje heller snakke om en skikkelig vårforløsning etter en en mørk vinterdvale uten full hall gjennom hele høsten og vinteren?
-Jepp! Jeg har klokkertro på fremtiden. Det er bare å brette opp armene og gå løs på alt av utfordringer, avslutter han, nesten:
– Du må få med at sponsorene er helt fantastiske. De er veldig lojale. Det er vel slike ting som kjennetegner en by som står sammen og som vil gå sammen fremover. De få som ikke har maktet å bli med oss videre, har hatt gode grunner. Nå skal vi hjelpe hverandre, få denne energibomba brukt på alle de riktige stedene fremover. For nå skal vi vise at Arendal er en by som står sammen. Nå er jeg ferdig.

Avslutter omsider Svermen-sjefen Holmestrand. Noe er med andre ord som tidligere.