NY TRENERLØSNING: Jørgensen Hofstøl og Panza blir permanente trenere i ØIF Arendal – ØIF Arendal

NY TRENERLØSNING: Jørgensen Hofstøl og Panza blir permanente trenere i ØIF Arendal

André Jørgensen Hofstøl blir ny hovedtrener i ØIF Arendal. Luka Panza fortsetter som trener.

André Jørgensen Hofstøl blir ny hovedtrener i ØIF Arendal. Han får med seg et sterkt trenerteam, med blant andre Luka Panza. Olympiatoppen blir også sentrale i den nye løsningen.

– Dette er en utfordring jeg gleder meg til å ta fatt på, sier André Jørgensen Hofstøl.

Dermed fortsetter vår tidligere storspiller i tospann med Luka Panza i rollene de har hatt i ØIF Arendal siden nyttår: Jørgensen Hofstøl blir hovedtrener, mens Panza blir medtrener.
Panza fortsetter som hovedtrener for Granes kvinnesatsing i 1.divisjon, samtidig som også han blir en fast del av ØIF Arendals trenerteam. Hans Olav Uldal (fysisk trener) og Åsmund Strat (målvaktstrener) fortsetter også i sine roller i det nye trenerteamet.

Planen klar
Hovedtrener André Jørgensen Hofstøl har planen klar for hvordan ØIF Arendal skal ta nye steg for hver dag som går.
– En markant økning i treningsmengde, kompetanse på flere plan, mer kreativitet i angrepsspillet og et enda skarpere forsvarsspill blir nøkkelpunkter i den nye planen det nye trenerteamet tegner på.
– Når nye trenere trer inn i en gruppe, forventes det endringer internt og eksternt. Visjonen er klar. Vi har en klar, tydelig og offensiv plan på hvordan vi skal nærme oss Elverum. Det er denne konkurransen om trigger meg, sier André Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no.

Økt treningsmengde
Under normale omstendigheter ville en normal kamp- og treningsuke for ØIF-troppen inneholdt 6-7 fellestreninger i tillegg til kamp. Når sesongoppkjøringen tar til vil treningsmengden økes med 15-20% hver uke. Med på laget blir også Olympiatoppen. Olympiatoppen får en større og mer dedikert rolle inn i den nye treningshverdagen enn tidligere.
– Dette samarbeidet tror vi sterkt på. Vi må bli litt bedre på hvert eneste område hvert eneste år. Spillerne skal ta nye steg mot å bli heltidsutøvere på alle plan. Det avgjørende blir kvaliteten i øktene vi har. Derfor blir Olympiatoppen en solid bidragsyter inn i dette arbeidet, forklarer Jørgensen Hofstøl.

Forsvarsborg
Selv er klubbens hovedtrener flasket opp i gamle Øyestads klassiske, beryktede 6:0-forsvar. Det kompromissløse forsvarsspillet har i førti år vært klubbens varemerke i den defensive delen, sammen med 5:1 varianten som har kommet til de siste 7-8 årene. Olaf. R Hoffstad skal etter planen få en forsterket rolle i det offensive forsvarsspillet som såkalt fremre treer – som det ofte kalles på håndballspråket.
De to forsvarssystemene er en tradisjon Jørgensen Hofstøl viderefører med full styrke. Han ser flere forbedringspunkter i begge forsvarssystemene.

– Vi har de beste forutsetningene for å dyrke frem et enda skarpere 6:0 og 5:1 forsvar. Troppen besitter en solid kompetanse, noe vi må utnytte bedre. Relasjonene mellom spillerne skal styrkes, fotarbeidet enda hvassere og ikke minst skal vi bli enda mer robuste i duellspillet. Publikum vil oppdage at vi kommer til å veksle mer på de to forsvarsvariantene. Jeg gleder meg til å arbeide med detaljene, forklarer han.


Varemerke
Et kompromissløst forsvarsspill skal omsettes i høyt tempo i det menigmann ofte omtaler som kontringsfase.
– Det viktigste punktet er å få frem kreativiteten i angrepsspillet. Etter en satsing, eller oppstart av et spillsystem, skal spillerne se flere muligheter fremfor å låse seg fast i systemer. Her har spillerne allerede gjort et godt stykke arbeid, samtidig som vi skal dyrke denne kreativiteten videre. Dette blir en nøkkel. Håndballen utvikler seg i høyt tempo, og da må vi utvikle spill og spillere som ser flere muligheter. Et halvtrent håndballøye vil raskt legge merke til endringene når vi kommer i gang for fullt, avslutter klubbens nye hovedtrener.

André Jørgensen Hofstøl har skrevet under en 1-årskontrakt. Klubbens avtale med Grane Arendal og Luka Panza løper også i ett år.