André: -Vi må være smarte i denne situasjonen – ØIF Arendal
André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza.

André: -Vi må være smarte i denne situasjonen

Selv om covid-19 ligger som en klam hånd over samfunnet, topphåndballen ligger brakk og alt av offisielle kamper er utsatt, ser hovedtrener André Jørgensen Hofstøl muligheter.

André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza.

-Fordelen med situasjonen vi står i, er at vi kan trene hardere når vi samles, terpe detaljer og utvikle både lag og spillere på en helt annen måte enn om vi hadde et tett, hardt og krevende kampprogram. Vi utnytter mulighetene som ligger i situasjonen, sier Jørgensen Hofstøl.

Utnytte
Vi skrev nylig om Jørg William Fiala Gjermundsens utvikling den siste perioden. André Jørgensen Hofstøl deler ut mer skryt.
-Olaf R. Hoffstad og Sander L. Simonsen er begge klassespillere, som utvikler seg hver eneste dag. Det er også tydelig at rookiene Herman Thysted og Sebastian L. Simonsen mener alvor. Jeg må også trekke frem Laurits’ utvikling etter nyttår.

Thysted har tidvis vist frem talentet for håndballpublikum. Den yngste bla’ Løvlie Simonsen og resten av ungguttene får også anledning til å terpe detaljer.
– Hadde vi spilt to kamper i uka, ville treningene vært annerledes. Det sier seg selv.
-Forklar?
-Da hadde det blitt mer terping på en førstesekser og relasjonene mellom disse, og mindre tid til detaljer. Nå får vi gjort begge deler i ro og mak. Det er en bonus. Vi får også bedre tid sammen, sier Jørgensen Hofstøl.
– Spillerne får også tid til å utvikle spillet og systemene våre både defensivt og offensivt. Dette er verdifullt, selv om vi selvsagt skulle ha spilt kamper. Det er derfor vi trener, men å utnytte mulighetene som ligger i den ufrivillige kamppausen ligger der. Gruppa griper mulighetene, mener han.

Ikke uventet
-En sentral del av forbedringspotensialet ligger i å utnytte kvalitetene vi har på kantene, spesielt i etablert angrep. Her jobbes det med konkrete systemer.
-Min filosofi er at spillerne selv skal komme frem til og å utvikle nye kombinasjoner. Mer enn det vil jeg ikke si. Håndball helt i toppen handler om spill og motspill. Her kan vi aldri få nok verktøy i kassa, sier han hemmelighetsfullt.


Er det en ting som er sikkert, er at det alltid finnes muligheter for å bli litt bedre for hver dag som går.
– Å legge seg ned ligger ikke for verken trenerteamet eller spillergruppa å gjøre. Vi skal komme styrket ut av dette, uavhengig av hva som skjer rundt oss eller ei. Den profesjonelle gutsen i gruppa er upåklagelig. Jeg ser konturene av et sterkere lag hver eneste dag. Nivået er mer stabilt nå enn for bare noen uker siden, fastslår André overfor oifarendal.no.

Om mulighetene får vist seg frem i kampsituasjon er som kjent i det uvisse.