– Jeg forventer at Mario utvikler playmaker-rollen – ØIF Arendal

– Jeg forventer at Mario utvikler playmaker-rollen

Duoen Mario Matic og Jørg William Fiala Gjermundes får enda større ansvar kommende sesong.

Mario Matic, her hjemme mot Kolstad i fjor høst.

– Når spillere forsvinner ut, må andre steppe opp og fylle rollen. Jeg forventer at Mario (red.anm: Matic) tar rollen som playmaker og utvikler denne kommende sesong. Matic og Fiala Gjermundnes vil utgjøre en duo som utfyller hverandre på en god måte. Et viktig mål for oss blir å finne frem det beste i begge to og å bruke dette riktig, sier hovedtrener André Jørgensen Hofstøl.

William Fiala Gjermundnes, her mot Elverum høsten 2019.

Duo
Det er ikke første gang spillere har gått ut av en stadionport verken i håndball eller fotball. Når noen går ut, kommer andre inn. Mario Matic, som har vært sentral i ØIF Arendal i to sesonger, tar forventningene med stoisk ro – akkurat slik han er på banen. Ballvirtousen er klar for enda mer ansvar.

– Først og fremst skal vi utvikle spillet vårt, men det aller viktigste blir å komme i gang. Nå handler det om å bygge fysikk frem til vi igjen kan trene håndball. Jeg står klar til å ta enda mer ansvar. Det er derfor vi trener hardt for å spille mest mulig, sier Mario Matic som ikke legger skjul på at det blir mer spilletid på ham selv, om han utvikler seg videre slik hovedtreneren ønsker.
William Fiala Gjermundnes’ utvikling ble trukket frem etter VM-pausen av Jørgensen Hofstøl.
-Det er også flere spillere som belage seg på å innta nye roller i det spillet vi skal utvikle, sier Jørgensen Hofstøl videre.

Dynamikk
Klubbens nye hovedtrener har vært med på mang en reise i håndballverden. Han trekker frem at endringer skaper ny dynamikk i enhver prestasjonsgruppe.
– For oss her og nå betyr endringene at vi begynner så smått på et generasjonsskifte, som skaper bedre konkurransekår når prestasjonsgrupper endres. Jeg ser nok kvalitet i troppen til å kjempe om medaljer, men vi er som alltid avhengig av at nye spillere trer frem, tar ansvar og ikke minst utvikler seg på treningsfeltet. Det som var godt nok i går, er ikke godt nok i morgen. Det er dette som driver oss. Vi jakter utvikling, forklarer klubbens ferske hovedtrener.

Troppens to fyrtårn, Herman Vildalen og Richard Lindstrøm, meldes begge å være i god form, til tross at fellestreningene foreløpig glimrer med sitt fravær.
-Potensialet i troppen er utvilsomt sterk. Dette blir en spennende gruppe å arbeide med. Vi skal være klare når vi skal være klare, avslutter klubbens nye hovedtrener André Jørgensen Hofstøl.