NY TRENERLØSNING: – Vi har hatt en særdeles grundig prosess – ØIF Arendal

NY TRENERLØSNING: – Vi har hatt en særdeles grundig prosess

En rekke trener-navn har stått på blokka til daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen de siste månedene.

Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen kan glise bredt etter gårdagens signering.

– Prosessen rundt vårt valget av vårt nye trenerteam har vært grundig. Vi har hatt en rekke navn oppe til vurdering. Vi havnet til slutt på en løsning der André blir hovedtrener og Luka trener. Sammen med det øvrige støtteapparatet blir dette en solid løsning i et team som utfyller hverandre, sier Bruun Hansen.
Hans Olav Uldal (fysisk trener) og Åsmund Straat (målvaktstrener) fortsetter også i trenerteamet. Olympiatoppen kommer også sterkere inn med tanke på planlegging, innhold og struktur i treningsarbeidet.
-André la frem en gjennomtenkt, og overbevisende plan om hvordan vi konkret skal ta store steg i årene fremover. Han har svart på våre forventninger og krav. André leverte den beste søknaden. Derfor tilbød vi ham jobben som hovedtrener. Nå skal vi brette opp ermene, bli bedre for hver dag som går – og å flytte kulturen dit vi skal, sier en fornøyd daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen til oifarendal.no.

Lokal
En av klubbens største profiler gjennom historien har i første omgang signert en 1-årskontrakt, med ambisjon om forlengelse. 42-åringen overtok som kjent trenerjobben etter Marinko Kurtovic ved nyttår. Duoen Jørgensen Hofstøl & Panza fortsetter med andre ord samarbeidet, men på permanent basis.
– Klubben og André tenker langsiktig sammen, selv om vi i første omgang har skrevet en 1-årsavtale. Det blir synlige endringer i hvordan vi skal arbeide fremover, sier han videre.

Olympiatoppens inntog, et komplett trenerteam gjør at laget rundt laget styrkes.
– Grunnlaget for videre, sportslig vekst på alle områder krever tålmodighet kompetanse og engasjement. André svarer til våre forventninger. At han i tillegg kjenner klubben inn og ut, er et stort pluss, mener Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Panza videre
Luka Panza blir som nevnt også med videre i trenerteamet. Kroaten skal kombinere trenerjobben i ØIF Arendal med hovedtrener-jobben for våre venner i Grane Arendal kommende sesong.
– Vi har over to perioder sett at Luka og André utfyller hverandre på beste måte. De besitter ulik kompetanse. De er bevisste sine egne roller og er gode til å få frem det beste i hverandre. Vi er rett og slett strålende fornøyd med denne løsningen, fortsetter ØIF-sjefen som samtidig skryter av det gode samarbeidet med Grane Arendal (les egen sak om samarbeidet på nettsiden vår).
-Det er en ubetinget styrke at vi samarbeider som vi gjør. Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge parter, der kompetanse og erfaring kan gå begge veier, sier han videre.

Store navn
Bruun Hansen ønsker ikke å kommentere hvilke andre kandidater som var med helt inn i den avgjørende fasen.
– Vi har siden nyttår fått henvendelser fra en rekke meriterte trenere, som sterkt har ønsket å legge frem en god plan for hvordan vi skal nå våre ambisiøse mål. Som jeg sa, svarte André ut alle våre krav, og vi er svært fornøyd med at vi fant hverandre på ny. Han leverte en grundig, gjennomarbeidet plan i tråd med det vi jaktet på, gjentar og avslutter ØIF-sjefen.