KOMMENTAR: Det er på tide å skrive ny historie – ØIF Arendal

KOMMENTAR: Det er på tide å skrive ny historie

Etter et stormfullt ute-av-deg-sjæl-år for Norge, norsk idrett, norsk håndball og ikke minst oss i ØIF Arendal anes lys i tunnelen. Det er på høy tid å skrive ny historie.

Da ØIF Arendal slo Bodø HK i cupfinalen i 2014 ble det skrevet ny historie. Nå ser ØIF Arendal mot 2025.

Vi spoler tilbake til romjula i 2006: På et kjøkken hos familien Øygarden på Hisøy meisles det ut en plan. En plan om å flytte kultur. En plan om flytte gamle Aust-Agder ut av bakgården, og å skape en kultur som viser vei og retning for idretten på Sørlandet. Resten av historien kjenner vi: Opprykket som ble spikret i Moss i 2009, debuten i eliteserien mot Sandefjord samme høst, åpningen av Sør Amfi tre år senere, tre seriegull, cupgullet romjula 2014 og ikke minst etableringen som fast inventar i toppen av norsk herrehåndball. Alt dette skjedde på 14 år. Av mennesker som har sin drivkraft av å bli bedre for hver eneste dag som går.

Ny historie
Nå skal ny historie skrives. Vi snakker ikke lenger om 2020 og snart heller ikke første halvdel av 2021.
For alle vi – flere hundre i tallet – som utgjør kraften ØIF Arendal ser fremover mot 2025. Vi vil rett og slett bli litt bedre for hver eneste dag som går. For det som var godt nok i i går, holder ikke i morgen.
I verktøykassa har vi med oss en solid, gjennomarbeidet langtidsplan som rettesnor i alt som gjøres av alle som arbeider ØIF Arendal fremover. Et nytt steg for hver dag som går. Det er målet vårt. Når vi skriver 2025 skal klubben være løftet flere hakk i alt vi gjør. Det skal merkes, ikke bare i pokalskapet, men i kulturen. Vi har flyttet kultur før og vi skal gjøre det igjen.

Å gripe
Og det står ikke på antall muligheter for klubben, distriktet og landsdelen. Det handler om å gripe dem med begge hender.
Prosessen med å utvikle Sparebanken Sør Amfi til å huse 4000-5000 publikummere er i full gang på bakrommet. Den planlagte utbyggingen gjør at vi som klubb ser muligheter til å skape.
Det vi alle håper blir nye Sparebanken Sør Amfi, har muligheter for å huse konserter, messer, arrangementer og ikke minst huse enda bedre håndballfester i fremtiden. Landskamper og større turneringer er noe av det som kan forventes oppleves i Arendal i fremtiden. Vi har tatt mål om å være en katalysator i dette arbeidet. Noen må gå foran. Historien har vist at arendalitter gjør nettopp dette.

Samfunnsbygger
For én ting er det som skaper begeistring når vår lokale helter skaper stolthet på parketten, en annen ting er rollen som samfunnsbygger ØIF Arendal vil utvikle videre. Vi skal bety mer for flere.
Vi har ikke bare ansvar for å skape kortsiktige resultater, men også med å skape en økonomisk plattform vekst for flere, stolte idrettsprestasjoner. Da må vi tenke nytt. Da må vi ta rollen som samfunnsbygger på alvor. Derfor har vi i samarbeid med sentrale aktører i distriktet ikke bare håp om – men en plan om å gjøre Sparebanken Sør Amfi til en plass som underholder. For det er ikke lenger bare en drøm om at store artister i regi av Canal Street fyller Sør Amfi på lørdagskvelden, før våre egne håndballartister fyller hallen søndag kveld.
For er det noe alle kan enes om – uavhengig av idretts- og kulturøyeblikk man lar seg begeistre av: Stolte øyeblikk, minneverdige konserter og møteplasser som bilmesser og andre bransjetilstelninger forener oss. Det skaper stolthet og identitet. Mennesker møter hverandre. Og det er nettopp stolthet vi i ØIF Arendal skal jobbe hardt for skal bli en realitet hver eneste time i årene fremover. For bak alle prestasjoner ligger det hardt arbeid der noen har gått foran.

Stolte sørlendinger
Det var med andre ord ikke tilfeldig at Arendal kommune og næringsavdelingen i kommunen fant frem den beste løsningen til Morrow – batterifabrikken som om få år skal være operativ i Arendal. Det er ikke tilfeldig. Det er flinke arendalitter som står bak.
Ringvirkningene av etableringen blir store. Agderposten skrev på lederplass at det blir en ny tid for byen og for distriktet. Fabrikken vil ikke bare skape arbeidsplasser og tilgang på kompetent arbeidskraft, men det vil også vokse frem en hel klynge av bedrifter som ønsker å ta del i stoltheten kommunen og ØIF Arendal representerer.
Det er ikke uten grunn at ØIF Arendal visjon handler om å gjøre du stolt. For vi er fra Arendal. Vi har skapt historie tidligere. Og sammen skal vi skape ny historie. Igjen.

På LED-skjermen i Sparebanken Sør Amfi står det 2025. Blir du med?

Saken er skrevet av ØIF Arendals nettredaktør.