– ØIF har gitt Arendal noe de virkelig kan være stolte av! – ØIF Arendal

– ØIF har gitt Arendal noe de virkelig kan være stolte av!

– Når jeg kommer til Sparebanken Sør Amfi kommer jeg til noe jeg har vært med å bygge opp. Og det er med stolthet langt inn i hjertet at jeg ser hvordan klubben har forvaltet dette videre, det er en imponert Runar-trener og ØIF Arendal-legende, Leif Gautestad som uttaler seg.

Nåværende Runar-trener Leif Gautestad har 7 år i svarte og røde drakter med ØIF Arendal. Han har vært med å bygge fundamentet i klubben i de årene man satt fotfeste i eliteserien. Nå er han bare endel av det indre liv gjennom sin Kari Sunde som er kjæreste og styremedlem i Svermen. Men det betyr ikke at han ikke følger med å har sterke følelser for både klubb og mennesker i Arendal.

– Først vil jeg si at at mine sterke følelser for ØIF ikke betyr det samme som at vi ikke vil ha to poeng til søndag. Det er to ganger i året jeg håper at arendalittene går på et skikkelig tap. Det er begge ganger når vi i Runar står på den andre siden av parketten. Vi er i en situasjon hvor vi virkelig har behov for poengene. Og etter en sesong så langt med en haug av skader har vi endelig fullt lag når vi kommer til Sørlandet til helgen. Og vi har med oss en skikkelig god prestasjon fra Follo-kampen i forrige serierunde.

Runar «knuste» Follo med utklassingssifrene 32-19.

– Når jeg kommer inn i Sparebanken Sør Amfi og ser alle de samme flotte menneskene som nå legger et råflott dekke i rødt og svart, som dekker til den «kjedelige» veggen med masse folk og flotte bilder, da blir jeg rett og slett stolt. Ja, rett ut litt misunnelig for det ØIF har gjort er bare sinnsykt bra.

Leif Gautestad er æresmedlem i ØIF Arendals supporterklubb Svermen. Det er med på å understreke de varme båndene mellom klubbens tidligere trener og alle menneskene han har jobbet sammen med den gangen har var i Arendal.

– Det er jo mange å nevne fra gode dager idrettshallene i Arendal. Men en jeg aldri kommer utenom i en slik sammenheng er jo Trygve Røisland. Varmere person skal man lete lenge etter. Samtidig så er det mange gode mennesker å treffe på og som gjør det ekstra godt å komme til Sør Amfi.

Runar og Leif Gautestad har hatt en trøblete sesong så langt. Laget ligger på kvalikplassen, rett over nedrykksstreken. Og de fikk en skikkelig opptur i storseieren mot Follo sist.

– Det var første gang siden andre serierunde at vi hadde fullt lag. Så det var veldig gøy. Vi har en smal tropp og er avhengig av at alle presterer. Første sesongen etter opprykket presterte vi bra og overrasket med en fjerde plass. Før sesongen var medaljer målsettingen, sånn har det ikke blitt. Nå har vi ett eneste fokus, det er at vi skal spille i eliteserien også neste sesong. Vi vet at vi går inn i kampen mot ØIF som underdogs, men vi har stor tro på at vi kan utrette noe på Sørlandet også denne gangen.

Han vet å minne oss om den dårlige statistikken ØIF Arendal har mot Runar på hjemmebane. Tre tap på de siste tre forsøkene…

– Jeg vet ikke om ØIF Arendal har undervurdert Runar når vi kommer. Eller om Runar trives best i utfordrerrollen på bortebane. I kampen i Runarhallen i høst var det nerver helt til siste slutt. Det tror jeg det blir til søndag også. Vi har forberedt oss godt og vet hva vi møter.

Ja, hva møter dere?

– Vi vet at vi møter et lag som har kommet på skinner igjen. Halden-kampen sist var ingen stor prestasjon, men kampene før har det virkelig vært god flyt. Martin Lindell har vært veldig god. Det er flere av enkeltspillerne som har levert godt og Kristijan Jurisic har også vært veldig god etter at han kom tilbake. Etter en rufsete sesongoppkjøring er ØIF i ferd med å bli veldig stabile på et høyt nivå, langt mer stabile enn tidligere i sesongen.

Leif gleder seg veldig til gjensynet på søndag.

– Det blir gøy å se alle igjen. Hilse på folk og kjenne på stemningen i Sparebanken Sør Amfi. Jeg husker godt at jeg satt sammen med arkitekten og påvirket prosessene på hvordan løsningene skulle bli. Klart jeg er stolt når jeg ser hvordan klubben har forvaltet mulighetene. ØIF har virkelig gjort at Arendal har noe de kan være utrolig stolte av. Men akkurat på søndag skal vi sørge for at sandefjordingene har mest grunn til å være stolte…

Det får vi se på Leif, men du er hjertelig velkommen til Sparebanken Sør Amfi gamletreneren vår!

Kampsponsorer
Sponsorfamilien