Motstanderne som «aldri» vinner på hjemmebane! – ØIF Arendal

Motstanderne som «aldri» vinner på hjemmebane!

Det er nesten ikke til å tro. Men når ØIF Arendal og Runar møter hverandre vinner «alltid» bortelaget! I alle fall i de siste fem oppgjørene!

Normalt skal det være en fordel å spille på hjemmebane. Sånn ser det ikke ut til å være når ØIF Arendal og Runar møter hverandre, se bare her:

6. mars 2016, seriespill
Runar – ØIF Arendal 27-29

20. september 2017, NM
ØIF Arendal – Runar 32-35

3. oktober 2018, Eliteserien
Runar – ØIF Arendal 22-34

3. februar 2019, Eliteserien
ØIF Arendal – Runar 28-31

3. november 2019, Eliteserien
Runar – ØIF Arendal 30-33

Det er med andre ord ingen hjemmeseiere for noen av lagene på de siste 5 forsøkene. Sist gang ØIF Arendal slå Runar i Sparebanken Sør Amfi er helt tilbake til 15. november 2015 – for nesten 5 år siden!

Og det har vært dramatiske oppgjør mot sandefjordingene. Hvem husker ikke NM-exiten da Runar kom til Sørlandet som 1. divisjonslag 20. september 2017. Det skulle spilles om avansement til kvartfinalene i NM. Det ble en målrik kamp 35-32 til bortelaget.

Og forrige sesong. Den da ØIF Arendal ble seriemestre. Da seriespillet startet opp etter VM-pausen vant ØIF Arendal hjemme mot Elverum og alt var på topp. Så kom Runar inn i vår «hule» igjen. Det gikk ikke som ventet. Nok en gang reiste de svarte og hvite fra Sør Amfi som triumferende vinnere og med alle poengene «røsket» meg seg til hvalfangerbyen. Heldigvis ble det seriemesterskap allikevel.

Kampen på søndag må sees på som en ren «cupfinale» for Runar som sliter for sin tilværelse i Rema 1000-ligaen. ØIF Arendal kjemper for den gjeveste valøren på medaljene, for Europacup-plass og beste utgangspunkt for sluttspill.

At det hele krydres med trenere som har vært i begge klubber. Spillere like så, det forteller oss at dere på tribunen veldig raskt kan være forskjellen på null, ett eller to poeng. Så på søndag er det bare å gi alt man har. For i da skal ØIF Arendal bryte trenden som var omtalt i overskriften – med din hjelp!

På søndag er det jammen på tide å sette «skapet på plass», vise hvem som regjerer i Sparebanken Sør Amfi!